Apple Arcade en Apple tv+ zijn nieuwe diensten van Apple

Johan van de Westerlo, 11 september 2019
Profiel

Het jaarlijkse Apple Event is weer geweest waarbij de fabrikant weer hun nieuwste hardware, software en diensten onthulde. Het draait niet alleen maar om smartphones en tablets, maar ook op het gebied van diensten lijkt Apple steeds meer in te spelen. Zo hebben ze onder andere Apple Arcade en Apple tv+ onthuld.

Apple Arcade is een abonnementsdienst speciaal voor iOS-games. Het platform heeft een aanbod van games die gedownload kunnen worden om ze te spelen. Ze beschikken niet over in-app-aankopen en kunnen gespeeld worden zolang je abonnement loopt. Zeg je het abonnement op, dan heb je geen toegang meer tot de games.

De dienst kost $4,99 per maand en is beschikbaar voor de hele familie, dus niet per iOS-apparaat. Er zijn meer dan 100 games beschikbaar en dit aanbod zal door de tijd heen worden aangevuld met nieuwe games. Apple Arcade krijgt een eigen plekje in je standaard App Store-app. Er komt namelijk een kleine tab bij waarmee je direct naar Apple Arcade kunt gaan.

Ook werd de Apple tv+ aangekondigd, een streamingdienst waarmee gebruikers films en series kunnen kijken. Er zal ook unieke content beschikbaar zijn enkel voor Apple tv+-abonnees. Zo werd tijdens het Apple Event de eerste beelden getoond van de serie See waarin Jason Momoa de hoofdrol speelt. Ook Apple tv+ kost $4,99 per maand. Helaas is nog niet bekend wanneer Apple tv+ in Nederland beschikbaar is.