Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er gingen al geruchten dat er een nieuw model zou komen van het slimme horloge van Apple. Tijdens hun jaarlijks evenement hebben ze de nieuwe Apple Watch Series 5 onthuld. Ze hebben bestaande features uitgebreid en nieuwe features toegevoegd.

Een van de grootste vernieuwingen is het always on-scherm. Zoals de naam het al weggeeft is het display altijd aan, zodat je altijd makkelijk de tijd kan lezen. Bij voorgaande modellen was het nodig om je pols te draaien en naar je Watch te kijken om het scherm aan te laten gaan. Dit is bij de Series 5 niet meer nodig. Het scherm wordt echter wel beter verlicht wanneer je hem draait met je pols.

Apple geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van een nieuwe schermtechnologie genaamd LPTO. Deze technologie zorgt ervoor dat het scherm slechts 1 keer per seconde ververst waardoor het vrijwel geen invloed heeft op de accuduur. Wanneer je het scherm aanraakt of met je pols naar je gezicht draait zal het scherm 60 keer per seconde worden ververst. Door onder andere deze technologie zou de Apple Watch Series 5 tot wel 18 uur mee moeten gaan voordat deze opgeladen dient te worden.

Een ander nieuwe feature is het kompas. Dit werkt erg gemakkelijk in combinatie met Apple Maps. Ook ontwikkelaars kunnen dit gebruiken tijdens de ontwikkeling van hun apps voor het horloge. De Series 5 kan per direct worden besteld en zal vanaf 20 september in de winkels liggen. De standaard versie kost € 449,- waarbij het model met 4G € 549,- moet gaan kosten. Voor de wat meer budgetbewuste mensen is de Apple Watch Series 3 ook wat in prijs gedaald: deze is nu vanaf € 229,- te koop.