Doorgaan naar artikel
Nintendo kondigt avonturen- en fitnessgame RingFit Adventure aan
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Nintendo heeft vandaag middels een vrij uitgebreide trailer de avonturen- en fitnessgame RingFit Adventure aangekondigd. Het lijkt hier om een vrij unieke game te gaan, met name door de accessoires die bij het spel horen.

Spelers zullen namelijk hun Joy-Con-controllers in de zogeheten ‘Ring-Con’ en de ‘beenband’ moeten plaatsen. Hierdoor zal je niet de knoppen op je controllers gebruiken om het spel te besturen, maar lichaamsbeweging. Volgens de trailer zal het spel een uitgebreide avonturenmodus hebben, waar je (door bijvoorbeeld in stand te gaan joggen) doorheen reist en ook monsters zal moeten verslaan met behulp van lichaamsoefeningen. Het lijkt zowaar een interessante combinatie van gamen en fitness te worden.

Daarnaast heb je ook nog mini-games en wat directere oefensessies, mocht dat meer je ding zijn of mocht je uitgekeken zijn op het verhaal. Ook wordt duidelijk aangegeven dat je het spel aan kan passen aan jouw conditie. Zo moet het prettig en leuk zijn om elke dag wat extra beweging te krijgen, zonder dat je je zelf al te veel hoeft te pushen.

We hoeven niet al te lang meer te wachten om te zien of RingFit Adventure zo interessant is als het lijkt: vanaf 18 oktober zal het spel beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch.