Philips Hue Play HDMI Sync Box biedt tv-gebruikers de ultieme ervaring!

Jeffry van Geel, 17 september 2019
Profiel

Signify, het bedrijf achter onder andere Philips Hue, heeft zojuist de Philips Hue Play HDMI Sync Box aangekondigd. Met dit product kunnen gamers, serie-junkies en filmliefhebbers een nieuwe beleving brengen naar hun televisie door het aan te sluiten op het Hue-systeem. Door gebruik te maken van een speciale techniek vangt de Sync Box het signaal op, verwerkt dit en zendt het vervolgens door naar de lampen. Ondertussen wordt het signaal ook gewoon direct naar de televisie gestuurd, waardoor er geen vertraging is.

“Mensen houden ervan hun alledag te ontsnappen door een film op te zetten of te gamen,” aldus Jasper Vervoort, Business Leader Home Systems & Luminaires, Philips Hue bij Signify. “We zijn trots om de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box te presenteren, en de gebruikers hiervoor een hele nieuwe dimensie te bieden. Philips Hue-gebruikers kunnen nu eenvoudig hun lichten in hun kamer syncen met hun home entertainment-systemen, waardoor hun film- en tv-kijk-, luister- en game-ervaring naar een volledig nieuw niveau wordt getild.”

Wij kregen vorige week samen met enkele collega’s van de pers al een eerste voorproefje van de Philips Hue Play HDMI Sync Box. Tijdens verschillende demo’s konden we ervaren hoe het beeld niet alleen op televisie te zien was, maar met behulp van licht in de hele kamer te ervaren was. Met dank aan deze technologie krijgen gebruikers niet alleen de kans om van ieder merk en type televisie een soort van Ambilight te maken, maar hier zelfs nog een stapje verder in te gaan. De demo werd gegeven met zowel games als films.

Alhoewel we uiteraard nog uitgebreid aan de slag moeten met het apparaat voor een goed oordeel, waren we direct onder de indruk van de Philips Hue Play HDMI Sync Box. Vooral tijdens bijvoorbeeld het gamen (tijdens de demo werd Breath of the Wild gespeeld) werd de ervaring een stuk intenser. Hierdoor kunnen gamers nog meer genieten van het spelen van spellen.

De Philips Hue Play HDMI Sync Box zal vanaf midden oktober exclusief in de winkels liggen bij Media Markt en natuurlijk online op de website van Hue. Het product heeft een adviesprijs van €249,95 en zal voorlopig slechts enkele landen verkrijgbaar zijn, waaronder Nederland. Onze zuiderburen zullen dus nog even moeten wachten. Voor deze prijs moet je nog wel de lampen erbij kopen.