Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Magpie Games heeft op Kickstarter een Root-RPG gelanceerd. Dit rollenspel is gebaseerd op het gelijknamige bordspel Root van Leder Games en het speelt zich af in hetzelfde universum.

In Woodland, het fabelachtige land waar Root zich afspeelt, heeft Marquise de kat de macht gegrepen. Het valkenvolk vindt echter dat het land hen toebehoort en trekt ten strijde. De konijnen, daarentegen vinden dat Woodland van iedereen is. Zij vormen een alliantie en vechten als rebellen tegen beide kanten. Maar niet iedereen doet mee aan deze oorlog. De vagebond steelt alles wat los en vast zit. Goed, hij helpt soms een handje, maar alleen als het hem toevallig goed uitkomt.

Spelers van Root: The Tabletop Roleplaying Game nemen de rol aan van een vagebond. In tijden van oorlog proberen zij een centje te verdienen op wat voor manier dan ook. Er zijn verschillende soorten klassen en dieren beschikbaar om te spelen. Zo kan men als huursoldaat te werk gaan, of deals sluiten op de zwarte markt in de Root-RPG. Op YouTube hebben wat spelers de kans gekregen het spel alvast te spelen. Zo kunnen fans alvast een idee krijgen van hoe alles in elkaar steekt.

Root is een asymmetrisch bordspel. Dat betekent dat alle spelers andere doelen en vaardigheden hebben. Leder Games neemt het asymmetrische echter nog een stap verder. Elke factie in het spel werkt met totaal andere mechanieken. Zo zijn de katten een leger die alles proberen onder controle te houden terwijl de vagebond een enkele das is die neemt wat hij nodig heeft en zich soms aansluit bij een leger. Het nieuwste spel van Leder Games, Vast: The Mysterious Manor, is net verzonden naar alle backers op Kickstarter.

Ben jij benieuwd naar rollenspellen, maar weet je nog niet of je je wil verdiepen in deze hobby? Wij hebben een artikel met vijf redenen waarom jij RPG’s eens een kans zou moeten geven.