Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Van 15 tot en met 18 augustus was de 35e editie van Pukkelpop. Vier dagen lang had het plaatsje Kiewit enkele honderdduizenden extra bezoekers. Alle festivaldagen waren volledig uitverkocht met 66.000 bezoekers per dag.

Op donderdagavond begon de pre-party van Pukkelpop om 19:00 uur met de eerste optredens. De vier dance-podiums: Dance Hall, Boiler Room, Booth en Club gingen door tot diep in de nacht. Een goede manier om de sfeer er alvast in te brengen en met ruim 47.000 bezoekers een record! Vanaf de vrijdag kwam er dan eindelijk wat afwisseling in de genre’s. De line-up op de overige vier podiums gingen ook van start en daarmee konden alle bezoekers uit hun dak gaan.

Foto: Ian Foppen

Met meer dan 140 optredens had de organisatie van Pukkelpop weer goed zijn best gedaan om iedereen tevreden te stellen. Enkele grote namen in de line-up waren: The National, White Lies, Bullet For My Valentine, Franz Ferdinand, Tame Impala, The Opposites, Billie Eilish, Crystal Fighters, Royal Blood, Twenty One Pilots, Kelis, Prophets Of Rage, Frank Carter & The Rattlesnakes, Parcels en nog vele meer.

Het terrein had in vergelijking met voorgaande editie enkele kleine wijzigingen. Zo was de Boiler Room verplaatst naar de overkant van het veld en zijn de podiums Club en Castello van plaatst gewisseld. Voor de vaste Pukkelpop-bezoeker even een kleine omschakeling, maar verder gewoon de vertrouwde indeling. Middels een houten Boulevard van 733 meter kon men gemakkelijk van de Main Stage naar de Booth lopen.

De oplettende bezoeker zag dat er naast podium Castello Secret Sessions waren. Hier gingen 390 festivalgangers naar een van de 13 geheime sessies, waaronder een exclusieve Q&A met Prophets of Rage. Gewoon je favoriete artiest in de ogen kunnen aankijken, terwijl je op een bank zit te relaxen! Aanmelden kon bij de HUMO-stand op het festivalterrein.

Foto: Ian Foppen

Afgelopen editie was ons al opgevallen dat er weinig zitplek was gecreëerd en dat enkel de twee uiteinden van het terrein waren voorzien van toiletten met een waterpunt. Helaas was hier deze editie niets aan veranderd. Gelukkig was dit voor iedereen terug te vinden op de plattegrond en kon men dus rekening houden met de reis!

In 2020 zal Pukkelpop plaatsvinden van 20 tot en met 23 augustus. Wanneer de kaartverkoop start of wie er optreed is nog niet bekend.