Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 heeft veel te bieden met zo'n dertig verschillende sporten. Het lijkt er wel op dat niet elke sport even uitdagend is, maar gelukkig maken de droomevenementen een hoop goed.

Het laatste decennia is er een strijd gaande tussen Sony en Microsoft, maar dat was niet altijd zo. Gamers die zijn opgegroeid in de jaren 90 zullen zich nog herinneren dat de strijd vroeger ging tussen Nintendo en Sega. De twee Japanse bedrijven kunnen het tegenwoordig echter goed met elkaar vinden en slaan regelmatig de handen ineen. Dit jaar komen ze met Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 en wij mochten alvast even met deze game aan de slag.

Het is niet de eerste keer dat de Olympische Spelen in Tokio worden gehouden en dat komt ook duidelijk terug in de verhaalmodus. Bowser en Dr. Eggman hebben een apparaat aangepast waarmee Mario & Sonic worden getransporteerd naar 1964, het jaar dat de Olympische Spelen voor de eerste keer in Tokio plaatsvond. Ze zullen zoveel mogelijk gouden medailles moeten verzamelen om hun weg weer terug te vinden naar 2020, maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 is op verschillende manieren te spelen. Wanneer je alleen speelt, is het leuk om met de verhaalmodus aan de gang te gaan. Hierin wordt het eerder beschreven verhaal verteld en kun je aan de hand hiervan langzaam de verschillende disciplines oefenen. Ook zitten er nog een aantal kleine mini-games in deze modus verstopt die je anders niet zou kunnen doen. Daarnaast krijg je ook nog de nodige informatie over de Olympische Spelen, dus je leert er ook nog iets van. Het stuk dat wij hebben gespeeld, smaakt in ieder geval naar meer.

Uiteindelijk draait Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 natuurlijk om de verschillende sporten en daar zijn er genoeg van. Het spel bevat zo’n dertig verschillende soorten disciplines in drie verschillende categorieën. Naast de standaardevenementen zijn er namelijk ook nog klassieke evenementen, die je speelt in 2D, en droomevenementen. De klassieke evenementen nemen je zogenaamd terug naar 1964 en alles ziet eruit als de eerste Super Mario Bros. Ook de besturing lijkt op die van soortgelijke spellen van vroeger, je zult namelijk zo snel mogelijk op een knop moeten drukken. De droomevenementen zijn een stukje uitgebreider dan de overige disciplines en lijken wel spellen op zich. De besturing is dan ook iets complexer dan het alleen maar indrukken van een knopje.

Wij hebben nog niet de kans gehad om alle sporten te spelen, maar we hebben zeker de helft gedaan. Het viel gelijk op dat sommige disciplines behoorlijk lastig zijn en andere weer uitermate eenvoudig. Dat is jammer, want met name de eenvoudige zijn na een aantal keer niet zo heel interessant meer. Dat zou niet zo erg zijn als het maar om een aantal ging, maar de meeste sporten die wij hebben gedaan waren vrij simpel. Zoals gezegd moeten we de andere helft ook nog proberen en kunnen we nog niet zeggen of dit op het geheel van toepassing is.

Het meest interessant zijn misschien nog wel de drie droomevenementen: racen, schieten en karate. Deze sporten bestaan niet echt zoals ze hier uitgewerkt zijn, maar zijn wel losjes gebaseerd op echte sporten. Wij zijn onder andere flink aan de slag gegaan met het racen en dat had nog het meest weg van Mario Kart. Het is de bedoeling om als eerste over de finish te komen en je kunt het je tegenstanders moeilijk maken met verschillende power-ups. De meeste sporten heb je zo onder de knie, maar de droomevenementen zijn een stukje lastiger en dat maakt het juist ook weer zo leuk. Het geeft je de nodige uitdaging die de andere disciplines je niet altijd kunnen geven.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 biedt behoorlijk veel content. Je kunt met zo’n dertig verschillende disciplines aan de slag, maar het lijkt erop dat niet elke sport even veel uitdaging heeft te bieden. De droomevenementen zijn op het eerste gezicht een stuk uitgebreider dan de rest en zullen je langere tijd bezig houden. Ook de verhaalmodus lijkt een mooie manier om kennis te maken met alles wat het spel te bieden heeft, maar we hebben nog niet genoeg kunnen spelen voor een echt oordeel. Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 zal begin volgende maand verschijnen. Houd rond die tijd goed onze site in de gaten voor de review.