Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op de Stonemaier Games-website kondigt Jamey Stegmaier de eerste Wingspan-uitbreiding aan. De uitbreiding kan vanaf 6 november gepreorderd worden.

De  Wingspan European Expansion, zoals de uitbreiding heet, voegt Europese vogels toe. Tot nu toe zijn er alleen gevogelte uit Noord-Amerika aanwezig. Bovendien zullen er een aantal mechanieken geïntroduceerd worden, waaronder effecten die aan het einde van de ronde activeren en vogels die baat hebben bij een overmaat aan voedsel. Ook komt de uitbreiding met een nieuwe kleur eieren (paars), een dienblad voor de groeiende hoeveelheid kaarten, extra voedseltokens en een scorepad. Op Facebook zal Stonemaier Games fans langzaamaan meer informatie bieden.

Wingspan is een engine building-bordspel. Dat houdt in dat acties gedurende het spel steeds beter worden.  In Wingspan proberen spelers de beste vogelverzameling op te bouwen. Daarvoor moeten ze draften voor vogelkaarten. Maar het is ook zaak genoeg voedsel te vergaren van de juiste soorten en plaats te maken voor eieren. De vogels zijn bovendien prachtig getekend. Het is ontworpen door Elizabeth Hargrave in samenwerking met Jamey Stegmaier. Het basisspel kwam uit in 2018 en is erg goed ontvangen.