Doorgaan naar artikel
Monster Hunter World: Iceborne x Resident Evil-crossover in aantocht
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Op YouTube kondigt Capcom de Monster Hunter World: Iceborne x Resident Evil-crossover aan. Deze gratis DLC zal spelers de optie geven zich als populaire RE2-personages Leon of Claire te verkleden. De content is vanaf november beschikbaar en is enkel toegankelijk voor spelers met de Iceborne-uitbreiding. Verrassend genoeg was er niets te lezen over deze crossover in de roadmap die een tijdje geleden door Capcom werd geleverd.

De DLC voegt nog een boel andere dingen toe. Er zijn drie nieuwe pendants, waaronder The Tofu Survivor uit  Resident Evil 2. Ook zijn er nieuwe accessoires voor je kamer. Bovendien is er een dans-emote en kunnen fans hun handler verkleden als Mr. X. Ten slotte zien we beelden waarin spelers transformeren in zombies. Het is niet duidelijk hoe dit werkt, maar mogelijk heeft het te maken met de speciale missie die gepaard gaat met deze DLC.

Tegelijkertijd met de crossover-aankondiging onthulde Capcom twee andere toevoeging. Een paar maanden geleden mochten fans in Amerika en Japan wapens en Palico-kostuums inzenden en de beste van elke categorie zal toegevoegd worden in de game. Nu zijn de winnaars bekendgemaakt en ook deze content zal in november beschikbaar worden.

Het Palico-kostuum dat heeft gewonnen is een wiggler-outfit dat gepaard gaat met de Wiggler-helm die spelers al sinds het hoofdspel kunnen dragen. Wigglers zijn slangachtige wezentjes met een onschuldig en vriendelijk gezicht. Door de lange nek slingert de kop constant heen en weer, iets wat veel fans van de game erg vermakelijk vinden. Om de look compleet te maken zit het lichaam van je katachtige metgezel in een pot. Dat is namelijk waar Wigglers in zitten als je ze in je kamer zet.

Het wapen dat gewonnen heeft is een Charge Blade die Black Eagle heet. Het is zwart en donkerblauw met een gouden hendel. Er vallen steeds veren vanaf en als het wapen opgeladen is, ontvouwen de vleugels zich. Een beschrijving doet het ontwerp geen eer aan, dus kijk voor meer details naar onderstaande video.