Nieuwe League of Legends-muziekvideo viert het kampioenschap

Rutger Engel, 09 oktober 2019
Profiel

Veel fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is er dan de nieuwe League of Legends-muziekvideo ter viering van het wereldkampioenschap. Dit keer heet het nummer Phoenix en is de samenwerking met Cailin Russo en Chrissy Costanza. Uiteraard hoort er ook weer een toffe geanimeerde clip bij.

Dit is zeker niet de eerste keer dat Riot er werk van maakt om toffe muziek te maken voor evenementen. De eerste grote samenwerking hiervoor was voor het wereldkampioenschap van alweer vijf jaar geleden met Imagine Dragons. Later zijn ook Zedd en The Glitch Mob aan de beurt geweest. Vorig jaar kwam, los van het kampioenschap, Riot Games onverwacht ook nog met zowat dé Kpop-sensatie van het jaar in de vorm van hun virtuele groep K/DA. Zelfs voor de opening van het online ranked-seizoen pakte Riot groots uit:

Deze hele maand vindt het wereldkampioenschap League of Legends (Worlds genoemd door spelers) plaats in Europa. Eindelijk maakt een Europees team, G2, ook een grote kans op de titel. Het is zeker een kijkje waard als je van esports of League of Legends houdt.