Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op Facebook kondigt CMON aan dat zij samenwerken met Need Games! om een  Zombicide-RPG te maken. Het rollenspel zal samen met de tweede editie van  Zombicide een Kickstarter-campagne beginnen op 16 oktober. Of ze apart te verkrijgen zullen zijn, is nog niet bekend.

De tweede editie van Zombicide zal, naast nieuwe miniaturen, ook nieuwe personages toevoegen. Bovendien zal het de wat verouderde regels van het originele spel aanpassen. Zo zullen afstandswapens meer werken zoals ze dat doen in Zombicide: Black Plague. Tenslotte zal het een nieuwe campagne bevatten.

Zombicide is een populair miniaturen bordspelserie waarin zes overlevenden trachten de zombie-Apocalyps te trotseren. Spelers moeten samenwerken om scenario’s te overleven. Daarbij heeft iedereen een unieke set aan speciale vaardigheden. Ook verdienen personages ervaringspunten voor elke zombie die zij uitschakelen, waardoor ze sterker kunnen worden. Tenslotte is er een groot aantal wapens dat gevonden kan worden op willekeurige plekken. Het originele spel was zo populair dat er niet alleen uitbreidingen zijn; er zijn namelijk drie verschillende basisspellen die elk hun eigen uitbreidingen hebben en met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ook zijn er twee basisspellen in een fantasy-omgeving en is er een science fiction-versie in de ruimte. Binnenkort is er dus ook een Zombicide-RPG waarin spelers op een andere manier de wereld kunnen verkennen.

In onze serie Rollenspeldag bespreken wij wekelijks verscheidene aspecten van tabletop-RPG’s. Ben jij benieuwd naar dit soort spellen en overweeg je het eens uit te proberen? Of ben je op zoek naar alternatieven voor Dungeons and Dragons? Dan kunnen wij je vast helpen!