Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

OnePlus heeft tijdens een persbijeenkomst het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant onthuld. De OnePlus 7T Pro is de opvolger van de OnePlus 7 Pro van een half jaar geleden. Het toestel werd officieel in Londen gepresenteerd door onder andere de oprichter, Pete Lau. Tevens werd een speciale OnePlus 7T Pro McLaren-editie bekendgemaakt. Dit toestel krijgt een speciaal visueel design aan de buitenkant en in de software mee, in de karakteristieke oranje kleuren van McLaren.

De OnePlus 7T Pro werd in Nederland tijdens een bijeenkomst in Den Haag uit de doeken gedaan. Hier waren pers en een deel van de OnePlus-community vertegenwoordigd, en konden de bezoekers als een van de eersten de nieuwe OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro vasthouden. In Den Haag werd bovendien nog eens benadrukt dat OnePlus een samenwerking met T-Mobile is aangegaan. T-Mobile gaat binnenkort een 5G-netwerk in Nederland uitrollen, waar de toestellen van OnePlus gebruik van kunnen maken.

De OnePlus 7T Pro is qua uiterlijk identiek aan zijn voorganger, de OnePlus 7 Pro. Het toestel is dan ook vooral bedoeld om nieuwe kopers aan te trekken en niet zozeer om vanaf de OnePlus 7 Pro te upgraden. We treffen wederom een vooruitstrevend 90Hz AMOLED ‘Fluid Display’ met een resolutie van 3120×1440 pixels aan op het vlaggenschip van OnePlus. Dit zeer fraaie scherm laat meer beelden per seconde zien dan nagenoeg alle concurrerende smartphones van bijvoorbeeld Apple of Samsung. De pop-up camera aan de voorzijde is ongewijzigd, maar de drie camera’s aan de achterzijde hebben wel de nodige verbeteringen meegekregen. Wel krijgt de processor een upgrade naar de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 Plus.

De driedubbele cameramodule van de OnePlus 7T Pro heeft een nieuwe macro-modus, verbeterde videostabilisatie en de mogelijkheid om met de groothoekcamera te filmen als belangrijkste nieuwe features. Met de macro-modus kun je objecten, zoals kleine insecten of andere details, toch erg scherp op de foto krijgen. We hebben deze zelf al mogen testen met de OnePlus 7T en vinden het een handige toevoeging die OnePlus wat meer veelzijdigheid geeft. De macro-modus betreft een hardwarematige toevoeging die niet naar de OnePlus 7 Pro zal komen, maar de mogelijkheid met de groothoekcamera te filmen, zit wel in de planning.

Tenslotte krijgt de OnePlus 7T Pro een speciale variant die zo’n honderd euro meer zal kosten: de OnePlus 7T Pro McLaren-editie. Dit toestel is gebaseerd op de materialen en kleuren van de luxe McLaren-auto’s. Het toestel krijgt hardwarematig een upgrade naar 12GB RAM, maar is verder ongewijzigd. Uiterlijk heeft de McLaren-editie een bijzonder effect aan de achterzijde: een luxe uitziend patroon dat met het bewegen van de smartphone verandert door de wijzigende lichtinval. Daarnaast heeft de McLaren-editie een oranjekleurig notificatielicht, aangepaste iconen in het besturingssysteem en speciale live achtergronden.

De OnePlus 7T Pro is vanaf 12 oktober in de OnePlus pop-up store te zien en te koop in Hoog-Catharijne in Utrecht. De OnePlus 7T Pro McLaren-editie verschijnt medio november in ons land. De OnePlus 7T Pro met 8GB RAM en 256GB ROM gaat voor €759 over de toonbank, de OnePlus 7T Pro McLaren-editie met zijn 12GB RAM en 256GB ROM voor €859.