Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Ring Fit Adventure werkt verrassend goed. Dit komt met name door de accurate feedback van de Ring-Con. De verhaalmodus lijkt op het eerste gezicht interessant, maar zal het dat na een maand nog steeds zijn?

Ring Fit Adventure is het nieuwe fitness-avontuur van Nintendo. Wij hebben de ervaring alvast uitgeprobeerd voordat hij in de winkels ligt en bespreken in deze review-in-progress kort wat je ervan kan verwachten.

Als je Ring Fit Adventure opstart, heb je een paar verschillende keuzes. Het op het eerste gezicht meest uitgebreide onderdeel is de Adventure Mode. In de Adventure Mode speel je een verhaaltje door waarin je een kwaadaardige, bodybuildende draak moet stoppen door net zo fit als hij is te worden. Hoe doe je dit?

Ring Fit Adventure wordt geleverd met twee belangrijke accessoires: de Ring-Con en de beenband. De Ring-Con is een soort pilatesring. Je kan hier je Joy-Con inschuiven en vervolgens meet deze allerlei bewegingen, zoals het stevig indrukken van de ring of het uitrekken van de ring. In de beenband schuif je ook een Joy-Con, deze meet vervolgens of je aan het joggen bent of hard aan het rennen bent, of hoe diep je squats gaan.

In de Adventure Mode doorloop je vrij letterlijk allemaal levels. Als jij rent, gaat jouw personage ook rennen. Ondertussen kan je obstakels wegschieten door de Ring-Con in te drukken. Soms zal je ook monsters tegenkomen en dan ontstaat er een haast Pokémon-achtig gevecht. Monsters die je tegenkomt hebben, net als jij, een levensbalkje. Dat levensbalkje moet je natuurlijk doen leeglopen door ze aan te vallen met heuse fitness-aanvallen! Kies je bijvoorbeeld voor de squat-oefening, dan richt je schade toe aan je tegenstander voor elke goede squat die je uitvoert. Je krijgt een sterker effect als je de beweging goed uitvoert en niet afraffelt, dus de game houdt je in de gaten!

Ring Fit Adventure

Deze Adventure Mode is tot nu toe verrassend vermakelijk en voor wie het zich afvraagt: ja, je krijgt daadwerkelijk een goede workout van Ring Fit Adventure. Je traint zowel je uithoudingsvermogen als verschillende spiergroepen. De dag na onze eerste sessie hadden we zelfs daadwerkelijk spierpijn ervan. Je kan overigens het spel ook zo zwaar of zo makkelijk instellen als je zelf wilt, dus je hoeft niet bang te zijn dat het te makkelijk of juist te lastig wordt. Op de makkelijkste stand hoef je bijvoorbeeld maar vier squats achter elkaar te doen, op een lastigere instelling zijn het er al snel twintig of meer.

Buiten de Adventure Mode kan je ook korte mini-games spelen en losse oefeningen voor verschillende spieren doen, mocht je niets geven om het verhaaltje of het doorlopen van verschillende spelwerelden.

Onze eerste indrukken van Ring Fit Adventure zijn verrassend positief. Het voelt als een echte workout en de accessoires voelen bijzonder responsief. Je krijgt een hele fijne feedback door de trillingen van de Ring-Con en de beenband, waardoor het spel interactief en dynamisch voelt en het niet lijkt alsof je maar wat staat te zwaaien voor een camera. De grote vraag is of Ring Fit Adventure ook leuk is op de langere termijn. Is het na een maand nog steeds leuk om dagelijks even een halfuurtje te fitnessen? We gaan het zien en je kan daarom wat later dan je van ons gewend bent de volledige review verwachten.

Ring Fit Adventure verschijnt 18 oktober exclusief voor de Nintendo Switch.