Doorgaan naar artikel
League of Legends-kaartspel Legends of Runeterra aangekondigd
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Vandaag vierde Riot Games het tienjarig bestaan van het gigantische League of Legends. Om dit te vieren hebben ze onder andere al een vechtspel onthuld. Ook heeft het bedrijf Legends of Runeterra aangekondigd. Runeterra is de wereld waarin alle verhalen van League of Legends zich afspelen, dus spelers zullen bekende helden uit het spel kunnen verzamelen in de vorm van kaarten.

Riot Games legt er de nadruk op dat het niet mensen wil laten betalen voor willekeurige pakjes met willekeurige kaarten erin. Zo zal er bijvoorbeeld een limiet zijn wat betreft hoeveel echt geld je in de game kan stoppen per week, zodat het ontgrendelen van je verzameling kaarten ook vooral zal gebeuren door het spel daadwerkelijk te spelen.

Er is momenteel een soort gesloten testpatch voor vijf dagen gaande. Volgende maand is er weer zo’n testpatch en begin 2020 gaat de game in gesloten beta. De digitale cardgame-community is er al klaar voor. De vorige keer dat dat gebeurde, was bij het (uiteindelijk volledig geflopte) Artifact van Valve. Laten we hopen dat het ditmaal allemaal beter zal verlopen.