Doorgaan naar artikel
(Geüpdatet) The Outer Worlds PS4 Pro-versie krijgt geen enhanced graphics
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Update: Op Twitter heeft uitgever Private Division aangegeven dat de PS4 Pro-versie wel enhanced graphics zal krijgen. Het enigste verschil tussen de Xbox One X- en PS4 Pro-versie is dat eerstgenoemde native 4K resolutie zal hebben en laatstgenoemde alleen opgeschaald 4K. Hieronder het originele artikel. 

Een vertegenwoordiger van uitgever Private Division heeft tegen Windows Central gezegd dat de The Outer Worlds PS4 Pro-versie geen enhanced graphics zal krijgen, van de consoles zal alleen de Xbox One X deze extra optie krijgen. Dit betekent onder andere dat PlayStation 4-bezitters de nieuwe game van Obisidian niet in 4K resolutie zullen kunnen spelen. De beredenering van deze keuze is niet bekend. Er gaan geruchten rond dat dit komt omdat Obisidian gekocht is door Microsoft, maar dit is niet bevestigd.

The Outer Worlds is de nieuwste RPG van de makers van Fallout New Vegas en Pillars of Eternity. In het spel zul je verschillende planeten afgaan om avonturen te beleven. Helaas zal dat er voor PlayStation 4 Pro-gamers dus net wat minder mooi uitzien dan voor Xbox One X-bezitters. Op 25 oktober komt de game uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Later zal het spel ook uitkomen voor de Nintendo Switch.