Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Het is weer de tijd van Halloween en dat betekent dat er overal in de wereld weer lekker gegriezeld kan worden, zo ook in het Avonturenpark Hellendoorn, waar op 19 en 26 oktober het familiepark volledig wordt omgetoverd tot het pretpark uit je nachtmerries. Wij waren afgelopen zaterdag in Hellendoorn om ons te laten onderdompelen in Screams.

Wanneer we aan komen rijden, is net de grote vuurwerkshow begonnen die de avond aftrapt. De Hellendoornse bossen worden mooi verlicht door het fraaie siervuurwerk en we krijgen meteen zin om op ontdekkingsreis te gaan door het park. De duisternis en de mooi verlichtte attracties geven het park een mysterieuze uitstraling en de Halloween-aankleding doet de rest.

Screams Foto: Stefan Manenschijn

Wie echter echt de show stelen, zijn de 150 griezels die door het park dwalen. Er is duidelijk veel werk gestoken in de aankleding en make-up van de heren en dames en ze maken het tot een feestje om bij Screams aanwezig te zijn. We zien killer clowns, zombies, gestoorde gekken met kettingzagen, maar ook bekende horrorfiguren als Jason en andere door bekende films geïnspireerde griezels. Ze doen hun best om je het leven in het Avonturenpark zo ongemakkelijk mogelijk te maken. Ze slepen met hun messen en bijlen over de grond, blijven je aanstaren terwijl ze langslopen en springen op momenten dat je het niet meer verwacht op je af. Het beste komt dit tot zijn recht op het plein voor de Horror Show, het van nature al angstaanjagende huis krijgt nog een extra lading door de duisternis en de vele vreemde figuren die er rondlopen.

Naast dat alle grote attracties open zijn, zijn er twee Scare Zones en drie Spookhuizen opgebouwd in het park. De eerste Scare Zone die we aandoen is The Ring, waarbij we ons eerst door een met stroboscopen verlicht gebied moeten verplaatsen. Ondertussen speelt er harde muziek en raak je volledig gedesoriënteerd, wat de ervaring behoorlijk heftig maakt. Zelf waren we niet erg fan van deze Scare Zone en eenmaal binnen kom je er ook niet zomaar meer uit. Een persoonlijke waarschuwing was wat dat betreft wel op zijn plaats geweest.

Screams Foto: Stefan Manenschijn

Voor de spookhuizen zul je apart moeten betalen als je er naar binnen wilt. Voor 4 euro per huis (of 10 euro voor alle drie) is het niet goedkoop, maar wel de moeite waard. De huizen zijn bijzonder creatief in elkaar gezet en weten voor de nodige schrikmomenten te zorgen. Zonder al te veel te willen verklappen, was het Horror Hotel onze favoriet. De behoorlijk lange tocht door het hotel was er een vol zieke scènes en schrikmomenten.

Als je van Halloween houdt, is het Screams-event van Avonturenpark Hellendoorn erg leuk om eens te bezoeken. De vele creatieve engerds en de aankleding maken het tot een feestje voor horror-liefhebbers en ook de spookhuizen zijn erg de moeite waard. Het evenement wordt nog een keer gehouden dit jaar en dat is aankomende zaterdag. Vergeet niet om mee te doen aan onze winactie wanneer je Screams wilt bezoeken, want wie weet loop jij dan volgende week samen met een vriend(in) lekker te griezelen in Hellendoorn.