Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Goed nieuws voor fans die zaten te wachten op het God of War-kaartspel van CMON: het spel is nu beschikbaar. Spelers kunnen alleen of met maximaal drie vrienden samenwerken om de Ragnarok te voorkomen.

God of War: The Card Game is een coöperatief kaartspel waarin fans als personages uit de game spelen. Denk aan Kratos en Atreus, maar ook Freya en Brok en Syndri. Elk personage heeft unieke krachten. Ook hebben ze allemaal een uniek deck dat ze gedurende het spel zullen verbeteren, maar ook naar eigen smaak aan zullen passen. Er zijn drie missies die elk een tableau aan kaarten heeft. Dat tableau representeert een monster of gevaar waar de spelers mee zullen worstelen. Bovendien zullen sommige gebeurtenissen in een eerdere missie effect hebben op latere.

CMON, of Cool Minis or Not, staat vooral bekend van spellen zoals Rising SunBlood Rage en Zombicide. Dat zijn grote en dure bordspellen met prachtige miniaturen. Ook hebben ze zowel een bord– als kaartspel van Bloodborne gemaakt. Naast deze spellen met een hoog budget maakt CMON ook wel eens kaartspellen zoals  Foodies of  een adaptatie van  Dragon Ball Z.

God of War-kaartspel