Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Hermen Hulst is al eindeloos het hoofd van het Nederlandse Guerilla Games, wat bekend staat om de Killzone-reeks en Horizon Zero Dawn. Ook hielpen ze Kojima Productions met Death Stranding, wat terug te zien is aan de Nederlandse vlag die je zeer regelmatig in de game tegenkomt. Nu is aangekondigd dat Hermen Hulst de taak van Shuhei Yoshida over zal nemen als Head of Worldwide Studios van PlayStation. Dit betekent dat hij nu aan het hoofd staat van alle PlayStation-studio’s en de games die zij maken. Volgens PlayStation CEO Jim Ryan is dit bewijs voor het feit dat ze met de nieuwe generatie zich meer op de gehele wereld willen richten.

Hermen is a European who will be taking one of the major offices at PlayStation. I think everybody in Europe should be thrilled and happy and proud that that is happening.

Shuhei Yoshida zelf krijgt een nieuwe taak; hij gaat namelijk zorgen voor kleinere, externe gamestudio’s. Yoshida ziet dit zelf waarschijnlijk niet eens als een demotie: mensen die zijn Twitter volgen weten al langer dat hij bijzonder gepassioneerd is als het gaat om goede indietitels.