Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De Chinese fabrikant Alcatel heeft op 20 november de nieuwe Alcatel 3X smartphone gelanceerd op de Nederlandse markt. De Alcatel 3X is uitgerust met een bijna volledig randloos scherm met een 720p-resolutie, drie camera’s aan de achterzijde en een midrange octa-core processor van MediaTek. Het toestel biedt bovenstaande gehuld in een modern uiterlijk vergelijkbaar met dat van enkele hedendaagse vlaggenschepen.

Alcatel is een bekende naam op gebied van consumentenelektronica en produceert al sinds de jaren 90 telefoons. Het is onderdeel van TCL, waaronder ook het ooit zo succesvolle Blackberry valt. De Alcatel 3X vormt het middensegment van Alcatel, tussen de budgetgerichte Alcatel 1-serie en de premium Alcatel 5-serie. De Alcatel 3X richt zich als middensegmenter op een combinatie van de laatste trends, zoals de driedubbele camera, met enkele concessies op ander gebied om de prijs lager te houden.

De Alcatel 3X heeft een 6,52 inch, 720×1600 pixels IPS LCD-display met een druppelvormige inkeping bovenin voor de 8MP selfie-camera. Dit design voor smartphone-displays is nog steeds op veel premium-toestellen te vinden, zoals op de OnePlus 7T. De Alcatel 3X krijgt bovendien een driedubbele cameramodule aan de achterzijde, gegroepeerd in de linkerbovenhoek van het toestel. Het betreft een 16MP f1/8 hoofdsensor, aangevuld met een 8MP f/2.2 ultrawide-camera en een 5MP-sensor die alleen voor diepte-effecten wordt gebruikt. De maximale resolutie voor video’s is 1080p@30fps. Op papier zijn dit degelijke specificaties voor twee van de meest belangrijke onderdelen van een smartphone, het scherm en de camera’s.

De midrange degelijkheid is ook in de overige specificaties van het toestel te vinden. Het geheel wordt aangestuurd door een Mediatek MT6763V Helio P23 octa-core processor, gekoppeld aan 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is met een (tot 128GB) SD-kaart. De energie wordt geleverd door een 4000 mAh accu die in iets meer dan 2,5 uur volledig opgeladen wordt via de USB-C poort. Het OS bij lancering is Android 9.0, met daarin Google Lens en Google Assistant verwerkt. De smartphone is met de vingerafdrukscanner of via FaceKey gezichtsherkenning te ontgrendelen. Tenslotte heeft de Alcatel 3X nog een vertrouwde 3,5mm audio-aansluiting meegekregen.

De Alcatel 3X smartphone komt uit in slechts één kleur, namelijk ‘Jewelry Black’ en is nu verkrijgbaar vanaf €159,99.