Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

De koude wintermaanden zijn weer aangebroken, het ideale moment om onder een warme deken op de bank te kruipen. Mocht je nog op zoek zijn naar enge films om te bingewatchen tijdens deze donkere dagen, dan zou Horrify wel eens het antwoord kunnen zijn. De streamingdienst, die zich puur op horrorfilms focust, werd onlangs gelanceerd en biedt een uitgebreid aanbod van alle subcategorieën die je maar kunt bedenken binnen het horrorgenre. Wat het is en allemaal te bieden heeft zetten we speciaal voor jullie op een rij.

horrify

Zoals de naam doet vermoeden is Horrify bedoeld voor horrorfilms en thrillers. Het platform biedt exact hetzelfde concept zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Voor een vriendelijk bedragje van €6,95 per maand heb je toegang tot al het aanbod op je smartphone, tablet, computer en tv. Het aanbod is al behoorlijk uitgebreid en omvat verschillende titels, van grote namen zoals Insidious, Children of The Corn en The Mist, tot kleinere indies die ook een podium verdienen. Op de website staat duidelijk uitgelegd hoe je kunt inschrijven, wat het kost en hoe je de dienst gebruikt. De dienst bestaat nog niet zo heel lang, maar we verwachten dat in de toekomst het aanbod regelmatig vernieuwd zal worden zoals bij andere streamingdiensten. Dit betekent ook wanneer de betaling stop wordt gezet, dat de toegang tot het aanbod opgeheven wordt totdat er weer betaald wordt. Daardoor kan Horrify voor een relatief lage prijs aangeboden worden, wat goedkoper kan uitpakken dan de films los aanschaffen.

Het aanbod is dan ook vooral horror, maar dat betekent niet dat alles onder dezelfde categorie valt. Integendeel, de interface deelt de films netjes in alle mogelijke subcategorieen die je maar kunt bedenken: paranormaal, zombies, gore (bloederig) en zelfs Godzilla krijgt zijn eigen erecategorie. Daardoor is het makkelijk om te zoeken in het aanbod op basis van subcategorie. De interface is dan ook eenvoudig ingedeeld met afbeeldingen van iedere titel waar doorheen gebladerd kan worden en tussendoor een uitgelichte film. Overigens is het overgrote deel films, maar we hebben ook de serie L.A. Macabre gevonden. We verwachten dan in de toekomst meer series te zien en wellicht zelfs exclusieve titels zoals Netflix met haar Originals.

horrify

Horrify is op verschillende platformen te benaderen via een web interface, maar voor de smartphones is er ook een speciale app op zowel iOS als Android. Deze biedt dezelfde functionaliteit als de webbrowser en je kunt zowel thuis als onderweg streamen, zolang er een internetverbinding aanwezig is. De videospeler biedt enkele opties zoals het aanpassen van de kwaliteit en ondertiteling. Daarnaast is het tevens mogelijk om vanaf de smartphone te streamen naar een televisie met Chromecast of Airplay dankzij de stream-knop. Mocht het allemaal nog lastig te vinden zijn, kun je de instructie filmpjes bekijken van Horrify zelf die alle functionaliteiten uitleggen. De streamingdienst heeft een maandelijkse prijs van €6,95 met een optie om maandelijks, halfjaarlijks en jaarlijks te betalen, waarbij de korting oploopt tot €69,95 voor een jaar. Tevens kunnen gebruikers de eerste 14 dagen gratis de dienst uittesten.

De streamingdienst heeft al een behoorlijk aanbod van horrorfilms, die in de komende maanden flink uitgebreid zal worden. De interface is eenvoudig en simpel te bedienen en biedt zowel een webbrowser als een app voor de smartphones. Voor de lage prijs is Horrify een interessante dienst om uit te proberen en zeker een aanrader voor horrorliefhebbers die niet genoeg hebben aan de andere diensten.