Nintendo legt nieuwe Pokéball Plus-patent vast

Jeffry van Geel, 02 december 2019
Profiel

Recent heeft Nintendo een nieuw Pokéball Plus-patent vastgelegd, wat mogelijk wijst op een nieuwere versie van de controller die tevens een Pokémon GO Plus is. Ongeveer een jaar geleden, toen Pokémon Let’s GO Eevee en Pokémon Let’s GO Pikachu verschenen voor de Nintendo Switch, verscheen tevens de eerste Pokéball Plus. De controller in de vorm van een Pokéball, was speciaal gemaakt voor Pokémon Let’s GO en is altijd nog alleen voor dit spel te gebruiken.

Het opgedoken Pokéball Plus-patent hoeft nergens op te duiden, maar kan ook een bevestiging zijn voor de geruchten rondom Pokémon Let’s GO Johto. Al sinds het verschijnen van de eerste Pokémon Let’s GO-games zijn er geruchten dat Nintendo ook de overige Pokémon-games een Let’s GO-sausje wil geven. Zo kan het enorme succes van Pokémon GO omgezet worden in verkopen van de Nintendo Switch.

Op het Pokéball Plus-patent valt trouwens weinig nieuws te zien. Vermoedelijk zit het in de details, maar oordeel gerust zelf. We hebben de afbeelding van het patent hieronder geplaatst: