Doorgaan naar artikel
Capcom kondigt Monster Hunter World: Iceborne-festivals en meer aan
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

In een Developer Diary kondigt Capcom onder andere twee nieuwe  Monster Hunter World: Iceborne-festivals aan. Deze zullen in elkaar overgaan en de eerste begint deze maand al! Info over de update kan op de Monster Hunter World-website gevonden worden.

Het betreft het Holiday Joy Fest en het Grand Appreciation Fest. Het Joy Fest begint op 20 december. Die heeft een Aziatisch thema met kledingstukken die zijn geïnspireerd door traditionele vechtsporten. De Palico kan verkleed worden als een draak die je bijvoorbeeld ziet tijdens Chinees Nieuwjaar. Vervolgens gaat het op 24 januari over naar het Grand Appreciation Fest, wat sterren als een thema heeft. Er zullen overal kaarsen zweven. Bovendien kunnen spelers elf-achtige oren verkrijgen om eruit te zien als een Wyvarian, en zullen er alien-achtige kostuums zijn voor de speler, Palico en zelfs de handler.

Net als elk jaar zullen vrijwel alle tijdelijke missies weer beschikbaar zijn en krijgen spelers extra beloningen als ze voor het eerst op een dag inloggen. Tenslotte ontvangen ze in plaats van vuurwerk een sneeuwpop. Deze kan neergezet worden tijdens missies of op expedities. Jagers kunnen sneeuwballen vergaren bij de sneeuwpop en op andere spelers gooien. Dit item kan alleen tijdens de festivals vergaard worden, maar het blijft voor de rest van het spel beschikbaar.

Tijdens de festivals worden ook de laatste twee crossover-missies met Horizon: Zero Dawn beschikbaar gemaakt. Voor de eerste missie moeten spelers Stygian Zinogre verslaan. Die komt morgen uit, dus fans kunnen alvast oefenen. Ze kunnen vervolgens de ‘shield weaver’-set maken, die spelers een schild geeft dat schade absorbeert. Ook kan de light-bowgun van de eerdere missie opgewaardeerd worden. Deze heeft een unieke aanval, waarbij het snel elektrische plasma af kan vuren. Het nadeel is echter dat de speler levenspunten verliest als hij te lang blijft schieten. Bovendien krijgt de Palico een Frostclaw-kostuum.

De tweede missie betreft Savage Deviljho. Hierin kunnen spelers materialen ontvangen om drie nieuwe pendants te maken. Ook is er een Banuk-uitrusting en kunnen fans de boog van de crossover in World opwaarderen. De Banuk-uitrusting bestaat uit losse onderdelen, dus spelers kunnen het mixen met andere pantsers. Tenslotte keert het Watcher-kostuum van de Palico weer terug.

Capcom laat ook weten dat Stygian Zinogre, net zoals Rajang, een nieuw gebied toe zal voegen aan de Guiding Lands. Vanaf morgen is er een ijs-gebied. Deze zal de monsters die tot op heden niet in het gebied te vinden waren ook introduceren. Bovendien wordt het gemakkelijker het level van gebieden te verlagen, en komt Tempered Ruiner Nergigante ook naar Iceborne. Tenslotte zijn er een hoop kosmetische voorwerpen die beschikbaar zullen zijn in de webshop.

Speel Monster Hunter World: Iceborne nu op PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie verschijnt in januari.