Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Superheldenfilms, we zijn er dol op. 2019 was een geweldig jaar voor superhelden. Avengers: Endgame, Spiderman: Far From Home en Shazam! om er maar een paar te noemen van de gigantische lijst. Aankomend jaar zal niet anders zijn. Afgelopen week waren al de trailers van Black Widow en Wonder Woman 1984 te zien, maar deze dames zijn niet de enige die op het witte doek verschijnen.

In 2020 brengen Marvel, DC en Sony allemaal weer hun eigen superheldenfilms uit. De term ‘superheldenfilms’ wordt hier breed gebruikt, want sommige van deze films gaan eerder over superschurken. Desalniettemin vinden deze films allemaal plaats in een superheldenuniversum.

Birds of Prey – 6 februari
Het jaar trappen we af met Birds of Prey. De excentrieke Harley Quinn, gespeeld door Margot Robbie, krijgt eindelijk haar eigen film.

The New Mutants – 8 april
Origineel moest deze horror X-Men al in augustus 2019 uitkomen, maar inmiddels is de film The New Mutants uitgesteld tot april 2020. In deze film ontdekken vijf jonge mutanten hun krachten, terwijl ze gevangen zitten in een instituut en proberen zichzelf uit deze situatie te redden. Het is de bedoeling dat deze film de dertiende en laatste X-Men-film is.

Black Widow – 29 april
Na vele jaren krijgt Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) eindelijk haar eigen film in het Marvel-universum. Ze is een getalenteerde superspion en een van de eerste leden van de Avengers. In deze film leren we haar en haar familie beter kennen.

Wonder Woman 1984 – 4 juni
In Wonder Woman 1984 keert Gal Gadot terug in de huid van superheldin Diana Prince en neemt het op tegen Max Lord en The Cheetah, haar nieuwe vijanden.

Morbius – 13 augustus
Jared Leto is in 2020 te zien als Dr. Morbius. De wetenschapper lijdt aan een zeldzame bloedziekte en probeert zichzelf te genezen. Helaas gaat dat mis en verandert hij in een vampier met enorme bloedlust en kracht.

Venom 2 – 2 oktober
De film van de antiheld Venom was in 2018 een onverwacht success voor Sony en bracht meer dan achthonderd miljoen dollar op. Een goede reden om een tweede film te maken. Tom Hardy zal wederom te zien zijn als deze symbioot.

Eternals – 4 november
Eternals dient als prequel voor het Marvel-universum. Ooit kwamen The Celestials naar aarde en deden daar experimenten op mensen. Daardoor ontstonden er twee verschillende rassen: de Eternals en de Deviants. De Eternals zijn een onsterfelijk ras met superkrachten dat de aarde moet beschermen tegen de Deviants, die monsterlijk zijn. Blijkbaar was Thanos (Josh Brolin) een Eternal, dus dat belooft veel goeds.