Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Goed nieuws voor fans van bordspellen en klassieke horror-films: Night of the Living Dead: A Zombicide Game is nu beschikbaar op Kickstarter. Dit project van CMON combineert de zombie-film uit 1968 met zijn bekende Zombicide-gameplay.

In het spel nemen spelers de rol aan van de hoofdpersonages uit Night of the Living Dead. De scenario’s zijn scènes uit de film. Het is een op zichzelf staand spel en dus niet een uitbreiding van een van de eerdere Zombicide-delen. Er zijn bovendien nieuwe regels om het spel meer aan te laten voelen als een psychologische horror. Spelers moeten bijvoorbeeld ingangen barricaderen. Ook kunnen ze zombie-versies van hun geliefden tegenkomen, met zware, emotionele gevolgen voor de personages. Als je een familielid tegen het lijf loopt wordt je personage aanzienlijk zwakker. Tenslotte is de gebruikelijke Abomination niet van de partij en zijn runners ingewisseld voor zombies die deuren en barricades kunnen slopen.

Night of the Living Dead: A Zombicide Game is voor zeven dagen beschikbaar op Kickstarter. Gedurende die periode zullen er ook extra goodies toegevoegd worden, afhankelijk van hoeveel geld het project heeft opgebracht. Let er echter wel op dat backers hun kopieën van het spel pas in oktober 2020 zullen ontvangen. Uiteindelijk komt het spel naar de winkels, maar er zijn een boel dingen exclusief beschikbaar via dit Kickstarter-project. Tenslotte laat CMON weten dat het spel in het Engels, maar ook in het Frans beschikbaar is. De uitgever verklaart dat het kan zijn dat andere talen later beschikbaar zullen zijn via lokale uitgevers, maar dat zal niet deel uitmaken van de Kickstarter-campagne.