Niantic kondigt nieuwe veranderingen in Pokémon GO-spawns aan

Jeffry van Geel, 13 december 2019
Profiel

Update: Het heeft er alles van weg dat dit vooral een verklaring is voor de veranderingen van de afgelopen tijd. Niantic zegt dit niet zelf, maar vanuit alle bronnen krijgen we door dat er niet nog een verandering is geweest.

Regelmatig brengt Niantic veranderingen in de Pokémon GO-spawns, maar vannacht lijkt de grootste verandering ooit aangekondigd te zijn. Een voor sommigen negatieve en voor sommige positieve verandering is namelijk doorgevoerd:

  • Er zijn bepaalde gebieden waar weinig mensen wonen, hier zijn nu meer Pokémon te vinden
  • In gebieden waar grote clusters waren, zijn de Pokémon beter verdeeld
  • Het aantal spawns is wereldwijd bijna verdubbeld

De veranderingen in Pokémon GO-spawns zullen vooral voor mensen die in de buurt van grote clusters wonen of spelen nadelig werken. Voor mensen die in een dorp wonen wordt het spel juist voor aantrekkelijker. Het idee hierachter is ook vooral dat spelers meer erop uittrekken, zoals het spel eigenlijk bedoeld is. De komende dagen zal duidelijk worden wat de schade en de winst is voor de spelers.

Via Facebook, Telegram en WhatsApp laten we het jullie natuurlijk weten als er meer nieuws is en we horen het ook graag als jullie een verandering merken!

Bron: Pokémon GO