Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Kerstmis komt weer om de hoek kijken, dus het is eindelijk weer tijd om kerstfilms te kijken. Home Alone en Love Actually hebben we allemaal inmiddels wel gezien, maar er zijn nog genoeg andere kerstfilms waardoor we in de kerststemming komen. Ieder jaar stampt Netflix er weer een aantal cheesy zoetsappige kerstfilms uit. Ieder ander moment van het jaar zou dat een beetje te klef zijn, maar tijdens kerst lijkt dat allemaal niet uit te maken. Hoe zoeter, hoe beter. Alle films op dit lijstje staan op een streamingsdienst zoals Netflix, zodat je ze thuis kan kijken.

The Knight Before Christmas
Waarschijnlijk de film op dit lijstje met de meest belachelijke plotlijn. Alleen dat maakt niet uit, het is nog steeds lekkere tv. In The Knight Before Christmas wordt een ridder uit de veertiende eeuw in de tijd vooruitgestuurd naar 2019 Ohio. Hier moet hij wennen aan moderne technologie zoals televisie en auto’s en, het belangrijkste, hij ontmoet lerares Brooke, gespeeld door Vanessa Hudgens. The Knight Before Christmas is onwijs cheesy, romantisch en vooral een film waarbij je helemaal niet na hoeft te denken.

The Grinch
How the Grinch Stole Christmas is natuurlijk een klassieker over een eigenaardig wezen dat een bloedhekel heeft aan kerst, maar waarschijnlijk is het niemand ontgaan dat the Grinch vorig jaar zijn eigen tekenfilm kreeg. Niemand minder dan Benedict Cumberbatch sprak de stem in van het kerst-hatende wezen. In hartverwarmende film waarin the Grinch er langzamerhand achter komt dat hij eigenlijk gewoon eenzaam is en daarom kerst niet leuk vindt. Een aanrader te kijken. Helaas staat deze film nog niet op Netflix, maar is bijvoorbeeld wel te zien op Pathé Thuis.

Christmas Prince
Deze film is misschien wel net zo belachelijk als The Knight Before Christmas, maar het is wel onwijs populair en lekker simpel om te kijken. Inmiddels heeft Christmas Prince al twee vervolgen op Netflix omdat het zo succesvol was. In Christmas Prince gaat journalist Amber Moore naar het verzonnen land Aldovia, waar ze de onverantwoordelijke prins Richard ontmoet. Het is de bedoeling dat hij koning wordt, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en intussen groeien Amber en Richard steeds dichter naar elkaar. Christmas Prince en de twee vervolgen zijn op Netflix te zien.

Holiday in the Wild
Ben je sneeuw, regen en kou zat? Holiday in the Wild is een kerst romantische komedie die zich afspeelt in Zambia. Kerst tussen de leeuwen, olifanten en onder de brandende zon is toch even iets anders. In deze film reist Kate af naar Zambia. Hier zou ze heengaan met haar man voor hun tweede huwelijksreis, maar haar man heeft haar laten zitten. Kate gaat dus alleen op deze vakantie en ontmoet daar de piloot Derek. Een recept voor avontuur en liefde. Deze romantische komedie zie je op Netflix.

Rise of the Guardians
Een persoonlijke favoriet en niet per se alleen een film voor kerst, is Rise of The Guardians. De kerstman, de tandenfee, de paashaas en Klaas Vaak zijn allemaal van de partij als bewakers van kinderen. Ook Jack Frost helpt kinderen door het creëren van sneeuw, ijs en winterpret, maar niemand weet dat hij bestaat. Wanneer slechterik Pitch Black dreigt Pasen en alle andere kinderfeesten te verpesten, moet Jack samenwerken met de andere bewakers om Pasen te redden. Een feel good familiefilm die perfect is om tijdens de kerstdagen te kijken en staat ook op Netflix.