Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op Facebook heeft Iello bekendgemaakt dat er volgend jaar een nieuwe versie van  King of Tokyo op de markt komt. King of Tokyo: Dark Edition, zoals het spel zal heten, is niet een uitbreiding van de bekende game, maar een nieuwe, duistere versie. Het zal deluxe componenten bevatten zoals energie-blokjes in de vorm van bliksemschichten en volledig nieuwe afbeeldingen van Paul Mafayon. Bovendien zal het ook een nieuw mechanisme bevatten om het meer afwisselend te maken.

King of Tokyo is een dobbelspel ontworpen door Richard Garfield. De regels doen erg denken aan Yahtzee, maar met speciale krachten en effecten. Spelers zijn allemaal een monster die de Japanse hoofdstad over willen nemen. Dit kunnen zij doen door de andere monsters uit te schakelen, maar ook door punten te verzamelen. Het is een populair spel met tig uitbreidingen. Bovendien is Richard Garfield een bekende spelmaker die onder andere Magic: The GatheringRoborally en Bunny Kingdom gemaakt heeft.

Daarnaast werkt Iello aan Flyin’ Goblin. Dat is een behendigheidsspel waarbij spelers heersen over een goblin-clan. Met een katapult lanceren zij hun clanleden over de muren van een kasteel om buit te stelen. Met het vergaarde goud kunnen ze vervolgens meer goblins inhuren, die bovendien verschillende krachten hebben. Ook is het mogelijk een totem te bouwen voor bonuspunten. Maar pas op, want als een goblin de totem omstoot was al dat werk voor niets! Wie aan het einde van het spel het meeste goud verzameld heeft, wint het spel.

King of Tokyo