Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een apart geval, maar begint sterk. We kijken er al naar uit om met de rest van de game aan de slag te gaan.

In 2015 verscheen Tokyo Mirage Sessions #FE exclusief voor de Wii U. Gezien het gebrek aan populariteit van deze console, heeft de game nooit enige aandacht genoten. Gelukkig is de Nintendo Switch wél razendpopulair, dus komt Atlus nu met Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Deze uitgebreide port verschijnt 17 januari wereldwijd, maar wij zijn al aan de slag gegaan voor een eerste blik. Of het begin genoeg reden is om naar een toegift te smachten, lees je in deze preview.

Tokyo Mirage Sessions laat zich het beste omschrijven als een soort Persona, maar genoeg mensen zullen niet bekend zijn met deze uitstekende gamereeks. Eigenlijk is het spel verdeeld in twee delen. In het eerste deel loop je als tiener/jonge volwassene door het moderne Japan met als doel om van je crew supersterren te maken. In het tweede deel ga je naar een soort alternatieve dimensies om kwaadaardige monsters te verslaan. Dit staat allemaal lijnrecht tegenover elkaar, maar de game weet het over het algemeen redelijk natuurlijk te laten overgaan van het een naar het ander.

Toch is deze afwisseling in het begin vooral gek, maar het went al snel genoeg en zorgt dan vooral voor een frisse verandering. Ben je op het ene moment vooral veel naar Anime-achtige gesprekken aan het luisteren, bevind je je enkele minuten later in een doodserieuze RPG-omgeving met strategische, beurtelingse gevechten. Het een zorgt voor een rustige adempauze en dramatische of grappige momenten, het ander zorgt voor een boel spanning en genoeg strategie.

Tokyo Mirage Sessions #FE encore-gameplay

De audiovisuele presentatie mag, als je van het Anime-stijltje kan houden, er zeker wezen en dat is niet onbelangrijk voor een game waarbij je veel tijd besteedt aan het kijken naar gesprekken en filmpjes. Het ziet er grafisch ook zeker niet slecht uit voor een Switch-game: je zou menig mens kunnen overtuigen dat het oorspronkelijk voor de Switch was gemaakt en niet een port was van een Wii U-product.

De eerste uurtjes van Tokyo Mirage Sessions #FE Encore zorgen ervoor dat we vooral benieuwd zijn geworden naar de rest van de game en of het de balans tussen de twee bizarre en verschillende elementen weet te behouden. Je hoeft niet lang te wachten voor ons uiteindelijke oordeel, want onze review komt zeer binnenkort.