Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Eenpersoonsbordspel Warp’s Edge is nu te backen op Kickstarter. Dat maakt Renegade Game Studios bekend in een e-mail aan de fans. Dit is het volgende deel in de Solo Hero Series, waarin een speler in zijn eentje de held wordt van een avontuur.

In Warp’s Edge kruipen spelers in de huid van Taylor Minde, een ruimtepiloot die zijn vloot kwijt is geraakt. Dan ontdek je een gigantisch schip met kwaadaardige intenties en alleen jij bent er om het te stoppen.

Het is een bag building-spel. Dat is vergelijkbaar met deckbuilding-spellen, maar dan met tokens in plaats van kaarten. Spelers trekken aan het begin van de beurt vijf tokens, die zullen bepalen wat voor acties ze kunnen ondernemen. Vervolgens moeten ze vijandige schepen uitschakelen, hun eigen schip repareren voor het vernietigd wordt en nieuwe tokens aanschaffen voor betere acties of een grotere kans op de actie die jij wilt hebben. Zodoende zal je schip gedurende het spel steeds sterker worden, maar moeten je wel oppassen dat je niet gaandeweg uitgeschakeld wordt. Het doel is om het grote moederschip te vernietigen. Bovendien zijn er een aantal verschillende scenario’s en zijn er verschillende schepen die elk een andere speelstijl hebben.

Volgens de Kickstarter-pagina kunnen fans die het project ondersteunen in juni Warp’s Edge op hun drempel verwachten. Het blijft echter wel Kickstarter, dus deze datum kan veranderen.