Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ook Samsung is aanwezig op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en heeft daar de Samsung T7 Touch externe SSD onthuld met een bijzondere feature.

We willen steeds meer dat onze data goed beveiligd wordt. Onze reguliere mediadragers worden voorzien van wachtwoorden of worden voorzien van Bitlocker, een encryptiemethode die de data versleutelt. Er zijn ook USB-sticks waarmee je met een fysieke code toegang krijgt tot je data. De Samsung T7 Touch gaat hier iets verder in en is voorzien van een vingerafdrukscanner. Het is overigens ook nog steeds mogelijk om de data met een wachtwoord te beveiligen met AES 256-bit hardware-encryptie.

De externe SSD is een bijzonder snel opslagmedia waarmee schrijfsnelheden van wel 1050 megabyte per seconde kan worden behaald. Daarmee is de T7 bijna twee keer zo snel als de T5, het vorige model in de serie. De T7 Touch zal verkrijgbaar zijn met een opslag van 500GB, 1TB of 2TB. Standaard wordt de schijf geleverd met een USB-C naar USB-C en USB-C naar USB-A-kabel.

Voor het 500GB-model dien je het bedrag van €169,99 neer te leggen. De 1TB-versie kost €249,99 en de 2TB gaat voor €459,99 over de toonbank.