Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Afgelopen najaar is er geen nieuwe Assassin’s Creed-game verschenen, dus de kans is vrij groot dat er eind 2020 wel weer een nieuwe editie van de populaire gameserie verschijnt. Volgens meerdere geruchten speelt deze zich af in de tijd van de Vikingen en wordt de subtitel van het spel Ragnarok. In een post op 4Chan zijn nu meerdere Assassin’s Creed: Ragnarok-details opgedoken, nadat er ook bij meerdere webwinkels al afbeeldingen van de game zijn verschenen.

Een van de details is de releasedatum, die op 29 september zal liggen. Daarnaast zal het spel cross-platform zijn, wat betekent dat hij ook zal verschijnen voor de nieuwe generatie consoles die dit najaar verschijnen. Dit zagen we natuurlijk al eerder bij Assassin’s Creed: Black Flag.

De map van Ragnarok belooft immens groot te zijn en heel Noord-Europa te bestrijken, waar je steden als Londen, Kiev en Parijs zult aantreffen. Het bootjevaren keert ook terug, waardoor je de weg tussen de steden dus zeilend af kunt leggen.

Op gameplaygebied zijn er ook verschillende verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat je nog makkelijker klimt, springt en rent. Op het gebied van combat gaat de hidden blade een comeback maken.

De hoofdrolspeler zal ditmaal maar een personage zijn die de naam Jora draagt, waarbij je wel zelf kunt beslissen of dit een man of een vrouw gaat zijn. Als speler heb je de leiding over een team van vier personages.

Genoeg details dus, die eigenlijk op geen enkel gebied onlogisch zijn. Tot de daadwerkelijke aankondiging er is, zullen we nog even in spanning moeten afwachten, maar wij durven inmiddels onze handen er wel voor in het vuur te steken dat Assassin’s Creed: Ragnarok een dingetje gaat zijn dit jaar!