Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er zijn al talloze nieuwe producten onthuld op CES in Las Vegas en daarbij is ook de opvallende Mophie Powerstation Go-powerbank getoond. De powerbank is naast het opladen van je mobiele apparaten ook in staat om je auto te starten wanneer deze met een lege accu staat.

De Powerstation Go wordt standaard geleverd met een setje startkabels. Met een capaciteit van maar liefst 44,4 wattuur kan je hiermee een auto met een lege accu laten starten. Het is uiteraard ook mogelijk om je mobiele apparaten op verschillende manieren op te laden. Dit kan via de twee USB-A-aansluitingen die elk tot 2,4 ampère kunnen leveren, maar het is ook mogelijk om tot 5 watt draadloos op te laden.

Overige apparaten met een maximaal vermogen tot 65 watt kunnen ook worden opgeladen via de ac-poort die tot wel 115 volt kan leveren. Daarnaast is de Mophie Powerstation Go-powerbank ook voorzien van een ingebouwde zaklamp.

De Powerstation Go wordt via de website van Mophie verkocht voor de adviesprijs van $160,-. Of het apparaat ook via andere winkels in Europa of Nederland wordt aangeboden, is helaas niet bekend.