Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op Facebook heeft Stonemaier Games de Oceanië-uitbreiding voor Wingspan aangekondigd. Fans kunnen hun email-adres opgeven om op de hoogte gebracht te worden zodra de uitbreiding gepreorderd kan worden. Bovendien doneert Stonemaier Games een dollar voor elk emailadres dat ze voor 22 januari op deze manier verzamelen aan een organisatie die dieren in de bosbrand poogt te redden. Je kan je via deze link inschrijven.

Dit is alweer de tweede uitbreiding voor Wingspan, het razend populaire bordspel over vogels verzamelen. Door vogels op je bord te plaatsen scoor je punten, maar ze verbeteren ook je acties. Ook moet je zorgen voor vogelvoer, en verzamel je eieren voor bonuspunten. Zo zien spelers hun strategie voor hun ogen groeien, tot het een geoliede machine is die zij zelf gebouwd hebben.

Over de Oceanië-uitbreiding voor Wingspan is op het moment nog weinig bekend. Waarschijnlijk zal het vergelijkbaar zijn met zijn voorganger. Die voegde een paar nieuwe doelen, maar vooral ook nieuwe vogelkaarten toe. Sommigen daarvan gebruiken nieuwe mechanieken die het spel net een andere draai kunnen geven. Wanneer we met de uitbreiding kunnen gaan spelen is ook nog onbekend.