Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Op 11 februari is het zover, dan worden de nieuwe Samsung Galaxy-telefoons onthuld. Het zal dan gaan om de opvolger van de Galaxy S10. Het meest logisch zou zijn om uit te gaan van de Samsung S11 als opvolger, maar er gaan geruchten dat dit wel eens anders zou kunnen zijn. Naar verluid is de Koreaanse tech-gigant voornemens om er ditmaal de Samsung S20 van te maken om zo een duidelijke vooruitgang te suggereren. Om te kijken wat die vooruitgang dan is, zetten we de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

Vier of zelfs vijf camera’s aan de achterkant
Waar de Samsung Galaxy S10 het nog met drie lenzen moest doen, zijn de geruchten behoorlijk sterk dat er in de nieuwste modellen zelfs vier of vijf lenzen aan de achterkant zitten. De hoofdlens moet zelfs 108 megapixels hebben, waardoor het mogelijk wordt om video’s in 8k op te nemen! Een andere camera moet weer voorzien in zoom-mogelijkheden tot wel 50x.

120hz Amoled-beeldscherm
Een ander sterk gerucht is dat de telefoons worden uitgerust met een 120hz Amoled-display. Dit houdt in het kort in dat het scherm een stuk rustiger is voor je ogen en dat daarnaast animaties ook weer veel vloeiender ogen. Het betekent een verdubbeling ten opzichte van de laatste generatie Galaxy-telefoons.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Voor het eerst in de geschiedenis lijkt er ook een nieuwe Ultra-variant te worden uitgebracht. Deze moet in ieder geval een extra groot 6.9 inch beeldscherm hebben, wat ook meteen de grootst beschikbare maat is. Of er verder nog unieke features bij de Ultra-variant komen zoals extra veel opslag, is nog onduidelijk.

Een verder verfijnd design
De S11- of S20-telefoons zullen qua design niet veel verschillen van hun voorgangers. Wel is het cameragat aan de voorkant van de zijkant naar het midden verplaatst. Vanzelfsprekend zal ook het camerablok aan de achterkant groter worden, omdat er extra lenzen zijn toegevoegd. Qua kleuren is de verwachting dat we kunnen gaan kiezen uit: zwart, rood, groen, paars, wit en geel.

De headphone-jack is verleden tijd
Waar andere partijen al eerder afscheid namen van de door velen nog geliefde headphone-jack, lijkt nu ook Samsung overstag. In de eerste renders van de nieuwe modellen is deze niet langer te vinden.

Genoeg om uit te kijken dus voor tijdens het Unpacked-event van Samsung op 11 februari. De nieuwe toestellen lijken duidelijke verbeteringen te brengen ten opzichte van de vorige generatie Galaxy-telefoons. Wij kijken vooral uit naar het nieuwe scherm en de mogelijkheden van de nieuw toegevoegde camera’s.

Dit is artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen.