Dit zijn de keuzes voor de februari 2020 Community Day

Jeffry van Geel, 23 januari 2020
Profiel

Gisterenavond wisten we al te melden dat de februari 2020 Community Day een bijzondere wordt omdat we voor het eerst zelf kunnen kiezen. Tevens lieten we alvast kort weten welke Pokémon er onderdeel zijn van deze editie en vind je hier ook de shinies. Er is echter meer belangrijke informatie, namelijk de bijzondere aanvallen en de bijbehorende redenen om voor één van de types te kiezen.

  • Vulpix: Vulpix is misschien wel de meest bijzondere optie. Doordat er een Alolan-variant is en de Pokémon maar één evolutie kent is de keuze anders dan bij de overige drie opties. Niantic heeft al laten weten dat de gewone Vulpix in eieren en in het wild zal zitten en Alolan Vulpix in raids en in quests. De aanval voor beide versies is Weather Ball, maar dan voor de één een vuur- en voor de andere een ijs-variant. De aanval is vooral interessant voor PVP en minder voor raids.
  • Machop: Machop zal op alle beschikbare manieren, wild, raids, eieren en quests beschikbaar zijn. Ondanks dat shiny Machop natuurlijk al in het spel zit, blijft hij zeker interessant omdat veel mensen hem niet hebben. De bijzondere aanval, Payback, is net als bij Vulpix, vooral interessant voor PVP. Tevens is Machamp al lang niet meer zo relevant als dat die ooit was. Toch is dit een mooie kans deze Pokémon te krijgen.
  • Rhyhorn: Rhyhorn lijkt op dit moment de meeste kans te maken. De belangrijkste reden is dat deze nog niet shiny in het spel zit, maar ook omdat Rock Wrecker als aanval zeer relevant is. Alleen Rampardos is beter als Rock-aanvaller. Rhypherior is ook de enige Pokémon die wel nuttig is in raids. Rhyhorn zal ook in het wild, raids, eieren en quests te vinden zijn. Aan de andere kant, als dit de enige keer is dat we mogen stemmen lijkt Rhyhorn alsnog in de toekomst wel te komen.
  • Dratini:  Dratini is er één die je haat of van houdt als keuze. Spelers van het eerste uur hebben vermoedelijk genoeg goede Dragonite’s en zwemmen naar verwachting in shiny Dratini. Nieuwe spelers, die er ook veel zijn, hebben dit echter niet en kijken mogelijk juist wel uit naar deze optie. De nieuwe aanval, Superpower, lijkt wederom vooral interessant voor PVP en niet voor raids. Tevens zijn er ondertussen heel veel betere draken dan Dragonite. Dratini zal ook in het wild, raids, eieren en quest komen.

Stemmen kan op 1 februari door een bepaald type quests te doen. Iedere Pokémon heeft zo zijn charme, maar wij denken dat de beste keuze Rhyhorn is. Door zowel de bijzondere aanval als de nog ontbrekende shiny wint deze het van Vulpix (vooral bijzondere shiny) en Machop (reeds shiny in het spel). Dratini lijkt wat ons betreft geen goede keuze.

Onder onze bezoekers zochten wij reeds uit wie de favoriet is. Via Facebook, Telegram, en WhatsApp laten we hier later vandaag meer over weten.