Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Vanaf mei kunnen fans aan de slag met Renegade Games’ nieuwe rollenspel Wardlings. Dat laat de uitgever weten op de website. Het is gericht op een wat jonger publiek en in de wereld van het spel hebben kinderen de hoofdrol. Het is gemaakt in samenwerking met WizKids en ge├»nspireerd door de Wardlings-miniaturen.

Wardlings maakt gebruik van de regels van Dungeons and Dragons 5th Edition en het is er volledig compatibel mee. Echter voegt het wel nieuwe klassen toe. Bovendien is het een volledige, op zichzelf staande campagne.

In de wereld van Wardlings kunnen alleen kinderen magische wezens zien. Dat is waarom het aan de jongere generatie is om de samenleving te beschermen. Jonge avonturiers, of ‘Wardlings,’ reizen door het land Or’Mya en zijn niet bedorven door de invloed van volwassenen. Ook heeft elke Wardling een dierlijke metgezel die hem of haar bijstaat door dik en dun.

Het Wardlings-campagneboek is 162 pagina’s dik en bevat een campagne die zich afspeelt in Or’Mya. Bovendien introduceert het nieuwe klassen voor D&D 5E. Ook zijn er nieuwe, krachtige spreuken en vreemde monsters. Ten slotte voegt het een geheel nieuw magie-systeem voor je dierlijke metgezel toe. Deze toevoegingen kunnen ook los gebruikt worden voor scenario’s en campagnes in Dungeons and Dragons.