Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

CMON Limited onthult een Marvel United-trailer, waarin wat meer details over het aankomende Kickstarter-project onthuld worden. Een maand geleden werd het spel voor het eerst aangekondigd, maar er was toen nog erg weinig bekend.

In de trailer wordt onthuld dat  Marvel United  een volledig coöperatief spel is, waarin spelers de bekende helden van Marvel besturen om een van de schurken te stoppen. Het basisspel bevat in ieder geval de helden Iron Man, Black Widow, Captain America, de Hulk en Captain Marvel. Ook zijn de schurken Ultron, Red Skull en Taskmaster van de partij. Daarnaast zal er een Kickstarter-exclusieve uitbreiding zijn over Thanos en zijn Infinity Stones. In deze uitbreiding worden de gebeurtenissen van de Avengers-films nagespeeld in een serie verbonden scenario’s. Het voegt ook in ieder geval Thanos en zijn volgers toe als vijanden. Bovendien bevat Marvel United niet een traditioneel bord. In plaats daarvan zijn er wat locaties in de vorm van kaarten, die verder niet een bord opbouwen. Hoe dat precies werkt is nog niet bekend.

Tenslotte wordt bekendgemaakt wanneer de Kickstarter-campagne van start gaat. Op 11 februari om 21.00 kunnen fans dit project backen. Wanneer ze een belletje kunnen verwachten van de bezorger is nog niet bekend, maar meestal duurt dat minstens een jaar.