Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorig jaar kwam Samsung met hun eerste vouwbare smartphone. Helaas bleek dit geen succes te zijn en gingen de ontwikkelaars terug naar de tekentafel. De smartphonegigant komt met een tweede model en zojuist is de Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum en bekendgemaakt.

De Z Flip wordt, in tegenstelling tot de Galaxy Fold, dichtgevouwen als een traditionele klaptelefoon. De Fold wordt dichtgeklapt als een boek. Hierdoor lijkt de Z Flip op de recent uitgebrachte Motorola Razr. Wanneer de Flip is opengeklapt, heb je een smartphone tot je beschikking met een schermafmeting van 6,7-inch en een resolutie van 2636×1080 pixels. Het Amoled-paneel is voorzien van Ultra Thin Glass ter bescherming gezien het scherm dubbelgevouwen moet worden. Aan de achterzijde van het toestel is een tweede scherm verwerkt met een 1,1-inch afmeting. Dit scherm is voornamelijk bedoeld voor notificaties waardoor je niet je smartphone open hoeft te klappen. Dit kleine scherm heeft een resolutie van 300×112 pixels.

De Galaxy Z Flip heeft een selfiecamera met een 10-megapixelsensor en twee camera’s aan de achterzijde, een normale camera en een ultragroothoekcamera. Beide zijn voorzien van een 12-megapixelsensor. Onder de motorkap treffen we de Snapdragon 855+-processor aan en 8GB werkgeheugen. Er is in totaal 256GB aan opslagruimte beschikbaar. De afmetingen wanneer het toestel is dichtgevouwen zijn: 73,6×87,4×17,3 millimeter. Als het toestel is opengeklapt is dat: 73,6×167,3×7,2 millimeter.

De Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum is in Nederland op 21 februari en de adviesprijs ligt op €1500. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Mirror Black en Mirror Purple.

Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum
Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum
Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum
Samsung Galaxy Z Flip-releasedatum