Doorgaan naar artikel
Drie Samsung Galaxy S20-modellen gelanceerd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Naast de Samsung Galaxy Z Flip komt de smartphonegigant nog met nieuwe toestellen in de Galaxy-serie. Het gaat hier om drie Samsung Galaxy S20-modellen, namelijk de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn het de opvolgers van de Galaxy S10-modellen, de huidige vlaggenschepen van Samsung. Naast dat de drie verschillende modellen verschillende schermafmetingen hebben, zijn de overige specificaties nagenoeg gelijk aan elkaar. Het grote verschil zit hem voornamelijk in het werkgeheugen en de aanwezige camera’s. Het meest luxe model, de S20 Ultra is beschikbaar met 12 of 16GB werkgeheugen waarbij de andere twee 8 of 12GB tot hun beschikking hebben. Wat de camera betreft springt de S20 Ultra daar uit met zijn 100x Super Resolution Zoom. Dit is mogelijk middels een periscopische telelens waardoor optische en digitale vergroting mogelijk is. Ook de standaard lens heeft een upgrade gekregen. De S20 en S20+ beschikken over een 12-megapixelsensor waarbij de S20 Ultra een 108-megapixelsensor heeft.

Als we naar de schermafmetingen kijken is de S20 voorzien van een 6,2-inch QHD+-paneel. De S20+ heeft een 6,7-inch scherm en de S20 Ultra beschikt over een 6,9-inch scherm. Alle modellen hebben een ingebouwde vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt evenals een gaatje aan de bovenzijde voor de selfiecamera. De modellen worden aangedreven door de Exynos 990-processor met acht cores. Ze zijn tevens voorzien van een modem dat zowel geschikt is voor 4G en 5G-netwerken.

De prijzen van de drie modellen zijn ook bekend, waarbij de duurste uitvoering erg aan de prijs is. Zo betaal je voor het goedkoopste S20-model met 128GB opslagruimte €899,-. Voor de S20+ dien je €1099,- neer te leggen voor dezelfde specificaties. Voor het topmodel begint de prijs vanaf €1349,-. Kies je voor de meest luxe uitvoering met 512GB opslag en 4GB extra werkgeheugen dan ligt de prijs op €1549,-. De Samsung Galaxy S20-modellen zijn vanaf nu te bestellen en zullen vanaf 13 maart worden geleverd.

Samsung Galaxy S20-modellen