Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Slechts twee dagen na de officiële onthulling is ook de allereerste Outriders-gameplay onthuld door Square Enix. Tijdens de gameplay vertellen de Creative Director en Lead Writer van People Can Fly over hoe de game zal gaan spelen en in wat voor wereld het plaats zal vinden.

Wat vooral opvalt is hoe Outriders, heel kort door de bocht, qua schietactie wat lijkt op een combinatie tussen Gears of War en Destiny. Je kan dekking zoeken achter plekken op het slagveld, maar kan ook gebruikmaken van magische krachten. Verder merken we uit verschillende hands-on-sessies van met name Amerikaanse media op dat het spel meer een echte campaign-ervaring zal bieden dan bijvoorbeeld Destiny of Anthem dat doen. De game zal wel met maximaal twee vrienden tegelijkertijd te spelen zijn.

De hele revealstream kan je hieronder nog een keer rustig bekijken. Hierin wordt ook nog dieper ingegaan op de wereld en de verschillende klassen waar je mee zal kunnen spelen. Outriders moet dit najaar verschijnen voor zowel de huidige als next-gen-platformen.