Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Na maanden van hard werk is het eindelijk zover. Met veel trots lanceren we onze nieuwe website! Thom van den Hork, hoofdredacteur van NWTV en tevens developer in het dagelijks leven, heeft er alles aan gedaan om van de NWTV-website een technologisch hoogstandje te maken, waarbij zowel bezoekers als redacteuren een enorme stap maken in hun beleving op NWTV.

Het meest kenmerkende aan het nieuwe uiterlijk van NWTV is natuurlijk dat het geheel zwart is, maar er is nog veel meer vernieuwd en verbeterd. Zo is de website gebouwd voor mobiel, worden bezoekers meer dan ooit op een natuurlijke manier door de website geleid en is krijgen artikelen echt de visuele behandeling die ze verdienen. Daarnaast hebben we op de mainpage is een zichtbaar onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderwerpen. Zo krijgen ook de onderwerpen die minder nieuws hebben toch de aandacht die ze verdienen. Last but not least hebben we een speciale pagina voor onze Pokémon-content gemaakt.

Ook onder de motorkap is er een hoop veranderd. De website snelheid scoort gemiddeld een 99 van 100 in de Google Pagespeed-test, wat er voor zorgt dat we geen AMP nodig hebben. Hierdoor hoeven de bezoekers nooit een (minder mooie) uitgeklede website te bezoeken. Daarnaast hebben we een nieuwe server ingericht en zijn er heel veel andere kleine optimalisaties gedaan die de kwaliteit van de website ten goede komen.

En alhoewel de verandering enorm is, is dit pas het begin! Thom gaat nu eerst genieten van welverdiende rust, maar daarna we we werken aan vele features die de website alleen maar nog beter maken.

Hopelijk ben je net zo enthousiast over de nieuwe website als wij! Mocht je nog tegen bugs aanlopen, dan mag je die overigens melden via info@nwtv.nl.