Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op PAX East zijn de eerste zes minuten aan Ghostrunner-gameplay onthuld. De actievolle beelden geven een aantal inspiratiebronnen voor de game goed weer.

De actie is snel en er is sprake van veel freerunning om van punt A naar punt B te geraken en de speler staat zelden stil. De manier waarop je je weg door de wereld van Ghostrunner baant, doet sterk denken aan Mirror’s Edge. Daarentegen is de opzet van vallen en opstaan, waarin zowel jij als je vijanden maar een levenspunt hebben, geïnspireerd door Hotline Miami. Een verkeerde sprong of een goed gemikt schot van een wachter is genoeg om de cyberninja uit te schakelen. Gelukkig zal je niet ver teruggezet worden. Bovendien kunnen spelers de tijd vertragen om schoten te ontwijken. En als ze dan toch een foutje maken, hoeven ze niet heel veel opnieuw te doen.

Volgens de ontwikkelaars komt Ghostrunner ergens dit jaar uit. We hebben echter nog geen datum medegedeeld gekregen. Het spel komt uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.