Doorgaan naar artikel
The Kik met orkest op de Pinkpop-zondag
Tessa Peters
Tessa Peters
Redacteur
Profiel

Alweer de vijfde aankondiging voor Pinkpop dit jaar: Nederlandse band The Kik is vandaag aan de line-up toegevoegd. De band speelt op zondag 21 juni in Landgraaf. Samen met een orkest zullen ze hun laatste livealbum ten gehore brengen. Dit bestaat volledig uit Boudewijn de Groot-covers en zal dus vooral fans van Nederpop kunnen bekoren.

The Kik is al actief sinds 2011 en staat bekend om hun vrolijke, Nederlandstalige nummers. Van hun eigen nummers wist met name Simone het grote publiek te bereiken. Het meeste succes werd echter in 2014 behaald met Schuilen bij jou, een zogenaamde “hertaling” van de Chef’Special-hit In Your Arms. Die band staat overigens ook op Pinkpop, dus wie weet is er nog een duetje mogelijk. Frontman Dave von Raven schreef de Nederlandse cover voor een optreden in de ochtendshow van Giel op 3FM. In 2017 bracht The Kik zelfs een heel album Hertaalt! uit waarin Engelstalige hits werden voorzien van een passende Nederlandse tekst.

Welke muziek ze ook spelen, The Kik zorgt altijd voor een goede sfeer tijdens hun optredens – al is het maar dankzij de droge humor van Dave. Dus mocht het weer tijdens Pinkpop tegenzitten, is het figuurlijke zonnetje in ieder geval vast geregeld. Kaartjes voor een reisje naar deze zon zijn nog altijd te krijgen via www.ticketmaster.nl.