Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Razer heeft een flink aanbod wat muizen betreft en één daarvan is de Razer Viper, de lichtste muis in het assortiment van de fabrikant. Ze hebben te kennen gegeven dat we een nieuwe versie mogen verwachten, waarmee de Razer Viper Mini-muis niet alleen licht van gewicht is, maar ook klein in omvang.

Ondanks het kleine formaat en het lichte gewicht is de muis toch echt gericht op gamers, net als alle andere muizen van Razer. Het model is voornamelijk ontwikkeld voor de gamers die juist op zoek zijn naar een compacte muis omdat ze misschien kleinere handen hebben of het simpelweg fijner vinden. De Viper Mini weegt slechts 61 gram wat echt bijzonder licht is ten opzichte van de meeste reguliere gamingmuizen.

Wat het ontwerp betreft is deze niet veel anders dan de bestaande Razer Viper. Er zijn zes programmeerbare knoppen aanwezig die los van elkaar zijn in te stellen met een functie naar keuze. Ditzelfde geldt voor de aanwezige RGB-verlichting, die middels de Razer Synapse-software naar elke denkbare kleur is aan te passen, maar ook verschillende patronen kan aannemen. De aanwezige sensor is goed voor een snelheid van maximaal 8500 DPI met een tracking van maximaal 300 IPS (Inch per Second).

De adviesprijs van de Razer Viper Mini-muis ligt op €49,99.