Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Belangrijk! Stel altijd je eigen gezondheid en die van Pokémon GO-spelers voorop. Het beste is dus voorlopig andere spelers te mijden, tenzij je ze nu ook regelmatig ziet. Houd je daarnaast altijd aan de adviezen die het RIVM geeft!

In Nederland zijn er nog altijd honderdduizenden actieve Pokémon GO-spelers en dat brengt natuurlijk ook in deze tijden extra voorzichtigheid met zich mee wanneer je het spel speelt. Niantic heeft zelf al een aantal maatregelen getroffen, welke je hieronder vindt:

Toch krijgen wij veel vragen van spelers die zich zorgen maken over bijvoorbeeld raids. Morgenavond verschijnt bijvoorbeeld weer een nieuwe raidboss. Cobalion komt voor het eerst als shiny in het spel. Is het nu echter wel verstandig om raids te gaan doen is de vraag.

Laten we voorop stellen dat wij geen bindend advies geven en dat je in alle gevallen het beste naar het RIVM kunt luisteren. Zij geven aan dat je nieuwe sociale contacten het beste kunt vermijden. Dat betekent dus dat je er bijvoorbeeld beter voor kunt kiezen tijdelijk niet te raiden. Zeker overigens, wanneer je verkouden bent. Want ook al ben je zelf misschien niet de echte risicogroep, je kunt vervolgens wel iemand aansteken die dit wel is.

Overigens hoorden we al dat in verschillende steden de raidgroepen tijdelijk zijn gesloten door de beheerders. Mocht Niantic nog nieuwe maatregelen nemen, dan melden we het uiteraard via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook, Telegram en WhatsApp.