Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De meeste mobiele apparatuur van Apple draait inmiddels op besturingssysteem iOS13 en de ontwikkelaars brengen regelmatig een nieuwe build uit waarbij enkele bugs worden opgelost en soms nieuwe features worden toegevoegd. Ze werken op de achtergrond ook aan iOS14, wat meestal tegelijk wordt gelanceerd met de nieuwste producten die normaliter later in het jaar worden onthuld. Uit de broncode van iOS14 lijkt het erop dat er een nieuwe iPad Pro en iPhone 9 in de maak is.

Er zijn verwijzingen naar de iPhone 9, wat de opvolger moet zijn van de iPhone SE, een budgetuitvoering onder de iPhone-smartphones. Het nieuwe model zal daarbij wel iets groter zijn en beschikken over Touch ID. Volgens de geruchten ligt de adviesprijs op $399,-. Helaas zullen we moeten wachten op Apple tot het toestel ook daadwerkelijk wordt onthuld.

Ook een nieuwe iPad Pro zit er aan te komen. Het nieuwe model zou net als de iPhone 11 zijn voorzien van drie camera’s aan de achterzijde. Of er nog meer upgrades komen is helaas niet bekend. Ook hiervoor zullen we moeten wachten voor meer informatie. In iOS14 zijn ook verwijzingen gevonden dat de Apple Watch de feature zal gaan krijgen om het zuurstofgehalte te meten. Gezonde mensen hebben een zuurstofgehalte tussen de 95 en 100, maar wanneer het gehalte daalt onder de 80 dan zal de Apple Watch een signaal afgeven. Of dit met de huidige generatie al mogelijk zal zijn is niet duidelijk, wellicht wordt dit bekendgemaakt bij de officiële onthulling.