Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Het was natuurlijk al langer bekend dat eFootball PES 2020 de exclusieve rechten op het Europese kampioenschap voetbal had verworven. Inmiddels is ook bekend wanneer we de betreffende update mogen verwachten, namelijk op 30 april. Naast dat alle 55 landen die onder de UEFA vallen volledig gelicenseerd zijn, worden er ook twee stadions toegevoegd aan het spel. Na de update zijn ook wedstrijden te spelen op Wembley en in het stadion van Sint Petersburg.

Daarnaast zal de game voorzien worden van allerlei online content rondom het toernooi en zal er een officieel online-toernooi zijn, naast het officiële EK. Of dit laatste doorgaat is natuurlijk nog maar de vraag, gezien de vele uitgestelde competities vanwege het Corona-virus. Het kan dus zomaar zijn dat de strijd om het beste voetballende land alleen virtueel plaats kan vinden dit jaar.

Konami doet sowieso goede zaken met eFootball PES 2020. Uit de reviewcijfers bleek al dat de game de voorkeur geniet van vele recensenten en sinds kort heeft de voetbalgame ook FIFA ingehaald als het gaat om streamingcijfers. Helemaal alleen heeft Konami dit niet gedaan. Beroemd FIFA-streamer Kurt is namelijk geschorst door EA en heeft daarna de overstap gemaakt naar eFootball PES 2020. De zon staat dus hoog aan de hemel voor de eeuwige underdog.