Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De eerste indrukken van Persona 5 Royal zijn bijzonder positief en dit lijkt zonder twijfel een uitgebreidere en betere versie van de nu al klassieke JRPG te zijn.

Persona 5 is een gigantische game waar je makkelijk honderd uur in kan stoppen voor je eerste playthrough, zo niet veel meer. Persona 5 Royal is niet een simpele remaster, maar een volledige heruitgave met verrassend veel nieuwe content en aanpassingen. Om deze game de aandacht te geven die het verdient, komt NWTV eerst met een review-in-progress om onze initiële indrukken te delen. Later volgt nog de uiteindelijke review, wanneer we de hele game uitgebreid hebben kunnen testen.

Persona 5 Royal is een game waarin we Joker volgen, een jongen die vanwege een behoorlijk onterechte arrestatie naar een nieuwe school moet. Op deze nieuwe school vinden rare dingen plaats en het clubje van ‘The Phantom Thieves’ ontstaat om dit op te lossen. Het verhaal is groots en is een belangrijk onderdeel van de game, dus het is vooral belangrijk om zelf zoveel mogelijk hiervan te gaan ontdekken.

Verder kan je voor onze uitgebreide mening van de oorspronkelijke uitgave van Persona 5 onze review uit 2017 nog eens doornemen. Laten we vooral ingaan op de veranderingen.

Persona 5 Royal-verhaal

We begonnen aan Persona 5 Royal met de verwachting dat we met name in de latere fases van het spel de meeste veranderingen tegen zouden komen, met de toevoeging van een heel derde semester als kers op de taart. Het was dus een aangename verrassing dat zelfs in de proloog al een hele extra cutscene, inclusief extra gevecht, toe was gevoegd. Dit was ter introductie van een nieuw (speelbaar) personage: Kasumi. Zijn is een succesvolle turnster die, net als wijzelf, een dubbelleven leidt als Phantom Thief. Dit blijkt een fijne voorbode van wat ons te wachten staat: verspreid over het gehele verhaal krijgen we af en toe nieuwe cutscenes die het net weer fris weten te houden. Hoeveel impact Kasumi en het derde semester van school daadwerkelijk hebben op de complete ervaring is iets dat we in de uiteindelijke review zullen bespreken.

Ook een nieuwe feature is de Thieves Den, een plek waar je verzamelbare voorwerpen kunt bekijken. Denk aan cutscenes, muziek, en artwork. Dit is voor de diehard Persona 5-fans, en daar zijn er een boel van, zeker een leuke extra om af en toe eens naar te gaan kijken.

Persona 5 Royal-gameplay

Voor de rest bestaat Persona 5 Royal vooral uit ogenschijnlijk kleine toevoegingen en aanpassingen die uiteindelijk voor een behoorlijk andere ervaring zorgen en alles bij elkaar betekenen dat de game veel uitgebreider is dan het origineel. Je munitie wordt nu bijgevuld na dungeons, waardoor pistolen veel beter zijn, er zijn nieuwe sidequests, er is een heel nieuw gebied toegevoegd, veel dungeons zijn opnieuw ingericht en vijanden zijn aangepast, ga zo maar door.

De eerste indrukken van Persona 5 Royal bevestigen wat we al dachten: het is veel meer dan een simpele heruitgave. Dit is de ultieme versie van Persona 5 en lijkt voor zowel de nieuwkomers als de oude gedienden zeker de moeite waard om weer aan te schaffen. Wil je het zeker weten, wacht dan nog even tot onze uiteindelijke review er is ter bevestiging.

Persona 5 Royal is voor deze review-in-progress gespeeld op de PlayStation 4. De game is exclusief op dit platform beschikbaar.