Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Amerikaanse gamewebsite Polygon heeft een gigantische update met de Hearthstone Demon Hunter per ongeluk gelekt. De officiële bekendmaking van deze grootse nieuwe uitbreiding had later vandaag plaats moeten vinden, maar sinds vannacht weten we deels al wat we kunnen verwachten.

De uitbreiding gaat Ashes of Outlands heten en komt met een hele nieuwe klasse, iets wat niemand aan had zien komen. Dit komt deels doordat Blizzard zelf meerdere keren had gezegd dat een nieuwe klasse toevoegen voor te veel logistieke problemen zou zorgen, bijvoorbeeld omdat het ook de balans van alle negen, al bestaande klassen aan zou tasten. Toch gaat de Demon Hunter er komen en het lijkt een held met een agressieve speelstijl te worden.

Verder gaat de Priest nog flinke aanpassingen tegemoet. Dit is niet helemaal onterecht, want al jarenlang is de balans daar ver zoek. Óf de Priest is gigantisch sterk met een irritante en weinig dynamische strategie, of de Priest is volledig nutteloos. Een aantal van de Priest-kaarten worden daarom aangepast om de identiteit van de klasse wat te versterken. Problematische kaarten, zoals Prophet Velen, worden verwijderd en in de Hall of Fame geplaatst, wat betekent dat ze niet meer in standaardwedstrijden gespeeld kunnen worden.

We wachten verder rustig af wat Team 5 van Blizzard ons later vandaag te brengen heeft tijdens de echte aankondiging. Benieuwd zijn we in ieder geval wel geworden naar Ashes of Outlands!