Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Sony WH-910N h.ear on 3 past goed in het rijtje van de al bestaande high-end koptelefoons van Sony. De welbekende 1000XM-serie en de h.ear on-serie zijn met de adviesprijs van €300,- geen goedkope koptelefoons, maar zijn van hoog kwaliteit op alle vlakken.

Tijdens de IFA in 2019 werd de Sony WH-H910N h.ear on 3 aangekondigd. Zoals de naam het al aangeeft is dit het derde model in de h.ear on-serie. Het betreft een high-end draadloze koptelefoon met noise cancelling. We hebben dit model flink aan de tand mogen voelen en wat wij ervan vonden lees je in deze review.

De h.ear on 3 is de tegenhanger van de WH-1000XM3, maar lijkt er bijzonder veel op als we kijken naar de specificaties en het uiterlijk. Mocht je niet standaard een zwarte of zilveren kleur willen, dan brengt de h.ear on 3 meer keuzes tot je beschikking. Deze is namelijk in vijf verschillende kleuren beschikbaar, namelijk in zwart, rood, oranje, groen en blauw. Elk van deze kleuren heeft een uniek patroon op de oorkussens waardoor je niet de standaard “saaie” koptelefoon op je hoofd hebt. Wat erg leuk is, is dat Sony ook de kleuren heeft doorgetrokken op de accessoires, want het oog wil ook wat. Het enige nadeel is dat de bijgeleverde opberghoes enkel een zakje betreft. Het was, gezien de prijs van de koptelefoon, wellicht iets beter geweest als er een harde opberghoes bijgeleverd zou worden.

Sony WH-H910N h.ear on 3

Het design van de koptelefoon is strak en modern. Ditmaal is gekozen voor een matte afwerking met een gezandstraald structuur. Net als bij voorgaande modellen treffen we een aansluiting aan om de accu op te laden en beschikt hij eveneens over aanraaktoetsen op de rechter oorschelp. Opvallend aan het design is wel dat aan de binnenkant van de oorschelp de speaker enkel is afgedekt met een lapje stof. Nu ga je normaliter niet met je vingers in de oorschelp lopen porren, maar dit voelt ietwat vreemd aan. Alsof er wat materiaal ontbreekt.

Sony WH-H910N h.ear on 3

De pasvorm is net als bij de voorgaande modellen weer bijzonder goed. De verschillende standen zorgt ervoor dat hij op vrijwel elk hoofd gedragen kan worden. Sony heeft er wel voor gekozen om de hoofdband ietwat hoger uit te laten komen ten opzichte van andere headsets uit hun assortiment. Hierdoor hoef je minder snel de hoofdband te vergroten en ziet alles er meer als één geheel uit. Het geheel voelt erg stevig en degelijk aan, zonder krakende geluiden van het plastic frame. De oorkussens voelen lekker zacht aan door de zachte kussens die met kunstleer zijn bekleed. De kussens sluiten goed af waardoor er vrijwel geen geluid ontsnapt en je volop kunt genieten van jouw favoriete muziek.

Sony WH-H910N h.ear on 3

Een groot verschil tussen de Sony WH-910N h.ear on 3 ten opzichte van de WH-1000XM3 zijn de kleinere drivers. Waarbij de 1000XM3 drivers heeft van 40 millimeter, heeft de h.ear on 3 drivers van maar 25 millimeter. Desalniettemin bezorgen deze kleinere drivers een fantastisch geluid. In combinatie met de noise cancelling wordt je volledig van de buitenwereld afgesloten. Vooral in drukke omgevingen is goed merkbaar hoe goed de noise cancelling van Sony werkt. Je merkt hierbij ook direct dat het om een high-end koptelefoon gaat. Daarnaast is het mogelijk om via de bijbehorende app de geluidsinstellingen aan te passen totdat jij het lekker vindt klinken.

Sony WH-H910N h.ear on 3

Ook de accu heeft Sony onder handen genomen. Zo werkt de Sony WH-910N h.ear on 3 ongeveer 35 uur op een volle accu en dat is behoorlijk lang. Daarnaast biedt de snellaadfunctie de mogelijkheid om na 10 minuten opladen te genieten van 2,5 uur luisterplezier. Net als de meeste high-end koptelefoons van Sony ligt de adviesprijs vrij hoog en dat is bij dit model niet anders. Maar mocht je op zoek zijn naar een goede headset op het gebied van geluid, pasvorm en noise canceling dan is de h.ear on 3 een prima keuze.